Hirdetés

Boston maraton - Egy túlélő szemszögéből

|

Hirdetés

2013. Április 15-én a bostoni maratonon terroristák a célvonalnál robbantottak fel két időzített, házilag készített bombát. Hollywoodnak semmi sem szent, alig egy évvel később már be is jelentették, hogy az egyik túlélőről film készül, aki egy könyvet (Stronger) is írt a szörnyűségről. Jeff Bauman épp a célvonalnál várta barátnőjét a robbanás idején, aminek következményeként mindkét lábát amputálni kellett. Nem csak a film elkészülésében segített rengeteget, de ő volt az egyik fontos szemtanú is az ügyben. A könyből John Pollono és Scott Silver (A harcos) készítette el a forgatókönyvet a Lionsgate-nek, aminek most már rendezője is van David Gordon Green (Ananász expressz) személyében. (A könyv magyar nyelven nem elérhető, de itt a túlélő honlapja, ha valaki jobban utána szeretne nézni.)

Bátor, könyörületes és érzelmileg megható. Jeff Bauman története nem csak az övé, hanem a miénk is. Bebizonyítja, hogy a terroristák nem értek el semmit a gyáva cselekedetükkel és megmutatja mint jelent igazából a "Boston Strong".
A iker tornyok megtámadása óta ez volt a legszörnyűbb terrorista támadás amerikai földön, három ember meghalt, 264 pedig megsebesült. Az elkövetők közül az egyiket nem rég ítélték halálra, míg a másikat még menekülés közben lőtték le. Nem ez az egyetlen projekt, ami készül a katasztrófáról. A CBS Patriots Day néven és Mark Wahlberg támogatásával igyekszik összehozni valamit. A Fox filmje, Boston Strong, csak nagyon nehézkesen halad, már a rendezőjét, Daniel Espinosát és egy színészt, Casey Afflecket is elveszítette.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.