Hirdetés

BRÉKING: Ekkor jön hazánkba a Disney+

|

Sajnos a vártnál jóval később.

Hirdetés

2019-ben robbant be igazán a streamingháború, hiszen ekkor indult útjára a Disney saját platformja, a Disney+, mely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy megdöntse a Netflix (és az Amazon) évek óta tartó egyeduralmát, és piacvezetővé váljon a média ezen szegmensében is. Ugyan eleinte sokan kételkedtek abban, hogy ez egyáltalán lehetséges-e, az azóta eltelt időszakban viszont elképesztő módon növekszik a platform, és most már több előrejelző is azt tartja valószínűnek, hogy legkésőbb 2026-ra átveszik az első helyet. Ebben nagy szerepe lenne a további piacoknak (mint például a hazánkat is magába foglaló Kelet-Európába) való megérkezése, amely azonban a vártnál később valósul meg.

Hirdetés

Az eredeti tervek 2019-ben még úgy néztek ki, hogy 2021 végére egész Európában jelen lesz már a Disney+, a koronavírus azonban teljesen átírta az ütemtervet, amit most hivatalosan is megerősített a cég. A Disney a napokban tette közzé ugyanis 2021 harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, amelyről a The Hollywood Reporter készített egy összefoglalót. Ebből derült ki, hogy a cég 2022 nyarán tervezi elindítani a Disney+-ot Kelet-Európában (köztük Magyarországon), amely így egyszerre indul majd a dél-afrikai és a közel-keleti régióval.

A jelentésben ezen felül azt is elárulták, hogy a cég még a járvány ellenére is képes volt növekedni: a Wall Street által korábban becsült 16,8 milliárd dolláros bevételhez képest ugyanis 17 milliárdot könyvelhettek el. A Disney+ számai is szépen alakulnak: az előző negyedévhez képest ugyanis 13 millió új előfizetővel gyarapodott a streamingszolgáltató, így elérte a 116 milliós előfizetői számot, ami egy millióval több, mint amit az előrejelzések mutattak. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.