Hirdetés

BRÉKING: Elhalasztották a Tenet bemutatóját, ami további másik blockbustereket is érintett

|

A Warner két nagy nyári bemutatójáról is döntött, ami láncreakciót indított el a megjelenési naptárban.

Hirdetés

A Warner két nagy nyári bemutatójának sorsáról is döntést hozott, és habár a Wonder Woman 1984-et már harmadszorra halasztották el, a mozik újranyitásával szorosan összekapcsolt Tenet most először fújt visszavonulót. Szerencsére azonban nem kell sokkal tovább várnunk Christopher Nolan legújabb filmjére, amit csupán két héttel vitt arrébb a stúdió, ezáltal július 17-e helyett 31-én, még mindig nyáron fogják bemutatni. (Az eredeti dátumon a direktor egy korábbi rendezését, a tízéves jubileumát ünneplő Eredetet kívánják műsorra tűzni az amerikai mozikban.)

Hirdetés

Szegény Wonder Woman már nem volt ilyen szerencsés, ugyanis az eleve átidőzített bemutatót először a koronavírus-járvány miatt eltolták augusztus 13-ra, ami most ismét csúszik további szűk két hónappal: az USA-ban majd csak 2020. október 2-án fog debütálni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy jelen sorok írásakor a Tenet és a továbbra is július közepére tervezett Mulan maradt talpon a nagy nyári bemutatók közül, de még utóbbi is okozhat meglepetéseket.

Mint arra számítani lehetett, a módosítások a fentebbieken kívül érintenek még néhány további blockbustert, köztük a negyedik Mátrix-filmet és a szintén elég hányatott sorsú Godzilla vs. Kongot is. A Lana Wachowski rendezésében készülő folytatásfilm jövő május helyett 2022 áprilisában kerül majd a mozikba, vagyis szinte egy teljes évet csúszik, miután márciusban határozatlan időre felfüggesztették a németországi forgatásokat. A Mátrix eredeti dátumát pedig a 2020 novemberére tervezett Godzilla és Kong régóta várt összecsapása kapja meg.

És ha mindez nem lenne elég, a Solstice Studios is bejelentette, hogy a Russell Crowe szereplésével készült Unhinged című thrillerüket végül mégsem július 1-én, hanem 10-én mutatják be, míg az animációs-élőszereplős hibridként jellemzett Tom & Jerry-filmre jövő márciusig kell várnunk idén december helyett. Mindenesetre mindenki megnyugodhat: a Denis Villeneuve rendezte Dűne premierjére változatlanul decemberben kerülhet sor, azt ugyanis nem szabotálta jelentősen az elkövetkező két év filmes termését gyökerestül felforgató járványhelyzet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.