Hirdetés

Bruce Lee lánya kifogásolta apja ábrázolásmódját Tarantino új filmjében

|

A valóság kicsit más volt, mint amit a filmben látunk majd.

Hirdetés

Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy…Hollywood mellett úgy tűnik, hogy senki nem tud elmenni csak úgy, szó nélkül. Legyen szó akár arról, hogy sokan a rendező eddigi egyik legjobb, valamint legérzelmesebb filmjének titulálják, akár arról, hogy egyesek alulreprezentáltnak tartják Sharon Tate-et a kész műben, vagy arról, hogy a tényeket bizony kissé elferdítette a maga kedvére a rendező.

Hirdetés

A legújabb vád, amellyel Tarantinónak szembe kell néznie az az, hogy Bruce Lee-t bizony nem karakterhűen ábrázolta. A Mike Moh által alakított legendás színészt/harcművészt ugyebár már láthattuk az előzetesekben is, az ott mutatott jelenetek egyikében pedig nem mással, mint a Brad Pitt által megformált Cliff Booth-szal kerül összetűzésbe. Bruce Lee lányának, Shannon Lee-nek ugyan nem feltétlen magával a harc ellen volt kifogása, sokkal inkább az ellen emelte fel hangját, hogy Lee a film szerint maga provokálta ki a bunyót, ami a színésznő szerint egyáltalán nem vallott a Tomboló ököl sztárjára, ő inkább elkerülte a verekedéseket.

Egy forrófejű, arrogáns seggfejként lett beállítva.

-          vélekedik a színésznő, majd hozzáteszi, hogy érti ő azt, hogy miért lett úgy ábrázolva, ahogy, érti, hogy Brad Pitt-et egy szuper badass-ként szerették volna eladni, mégis, kényelmetlenül érezte magát amiatt, hogy a közönség soraiban édesapján nevetnek, miközben egy paródiává degradálták őt.

Arról nem is beszélve - és ezt már csak mellékesen teszi hozzá -, hogy bár a film szerint Brad Pitt karaktere - SPOILER - egy menetben legyőzi Lee-t - SPOILER VÉGE -, ez a valóságban nem fordult volna elő.

Bruce Lee egyébként a hatvanas évek közepén a The Green Hornet című sorozatot forgatta, amelyben még csak másodhegedűsként szerepelt a fehér hős mellett és harcolnia kellett azért, hogy Hollywood-ban kicsit is elismerjék őt, hogy normális szerepeket kapjon. Annak dacára történt ez, hogy amúgy olyan neveket tanított harcművészetre, mint Steve McQueen (akinek szintén lesz szerepe a filmben), illetve Sharon Tate, valamint Roman Polanski. Később sikerült elkészítenie többek között A Sárkány közbelép című filmet, amelyben Jim Saxonnal, valamint Jim Kelly-vel szerepelt együtt - amely film végképp nemzetközi sztárrá avanzsálta őt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.