Hirdetés

Nyártól forog Bruce Lee első hivatalos életrajzi filmje

|

Hamarosan egy újabb szegmensét ismerhetjük meg a legendás színész/harcművész életének.

Hirdetés

A jelenleg Little Dragon (Kis Sárkány) néven emlegetett életrajzi film a hongkongi származású harcművész életének legmeghatározóbb időszakát fogja vászonra vinni, beleértve a korai, hongkongi kalandokat. Már korábban is számos próbálkozás volt azt illetően, hogy filmeken keresztül meséljék áll Lee életfilozófiáját és hitének esszenciáját a harcművészetekkel kapcsolatban, ám lánya, Shannon Lee szerint ezek közül egyik sem abszolválta sikerrel ezt a feladatot. A 2016-os Birth of the Dragont (A Sárkány születése) rengeteg kritika érte, leginkább Lee fiktív barátjának karaktere miatt, aki messze túl sok szerepet kapott a cselekményben. Most, végre valahára azonban úgy néz ki, hogy egy hivatalos életrajzi film születik majd a kis sárkányról, méghozzá Shannon Lee rábólintásával. 

Hirdetés

Shannon nemrégiben mélyrehatóbban is tanulmányozta apja életét, hogy ő maga is részt vállalhasson a forgatókönyv megírásában az indiai Shekhar Kapurral, aki nem mellesleg a Little Dragon rendezői székében is helyet foglal majd. Kapur a Varietynek nyilatkozott a feladatról: 

Fontos, hogy a mostani közönség is képes legyen azonosulni Bruce Lee utazásával, aki még életében megszerezte azt a bölcsességet és beteljesítette sorsát, amiről ma is híres.

Shannon Lee hozzátette, hogy ő mindig is úgy gondolta, érdemes lenne apja pályafutásának korai éveiről is filmet forgatni, még mielőtt világhírnévre tett volna szert Amerikában.

Mindig úgy gondoltam, hogy megérné filmet készíteni arról, ahogyan a korai, hongkongi évek formálták és nagyban meghatározták édesapám életének alakulását. Így emberként és harcosként is jobban megismerhetnénk őt. Nagyon izgatott vagyok, hogy Shekhar lehelhet életet a Bruce Lee Entertainment első filmjébe. 

A Bruce Lee Entertainment Shannon Lee tulajdonában áll, ami az egyik alvállalkozása Bruce Lee Family Companynek. Mindkettő Bruce Lee, mint gondolkodó s mind a harcművészetek egyik legnagyobb alakjának öröksége megóvását tűzte ki céljául. A legenda lánya minden követ megmozgat azért, hogy a Little Dragon igazán különlegesre és alázatosra sikerüljön. A család nemrégiben az Ip Man 3 készítőit akadályozta meg abban, hogy a kis sárkányt CGI formában hozzák vissza a vászonra. 

A Little Dragon előkészületei már zajlanak, az elsődleges feladat pedig nem más, minthogy a világot átfésülve megtalálják azt a színészt, aki képes megbirkózni egy olyan feladattal, melyben a legendás Bruce Lee bőrébe kell belebújnia. A film forgatása idén nyáron veszi majd kezdetét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.