Hirdetés

Cannes 2011 - A díjazottak listája

|

Mi is beszámoltunk már a Terrence Malick készítette The Tree of Life valóságáról, melyben Brad Pitt alakítja a főszerepet és sok kérdésre keresi és adja a kellő válaszokat. Jó hír, ő nyert!

Hirdetés

Az Arany Pálmát tehát a The Tree of Life című Terrence Malick alkotás kapta megérdemelten, míg a zsűri nagydíját két projekt kapta megosztva: a Le gamin au vélo francia indíttatású Jean-Pierre és Luc Dardenne mű, míg a Once Upon a Time in Anatolia Nuri Bilge Ceylan rendező eszmefuttatása mozgóképbe öntve. Díjat kapott továbbá a Polisse, míg a legjobb direktor titulusát a Drive-ért Nicolas Windin Refn vihette haza. A legjobb színésznő megtisztelő címét Kirsten Dunst nyerte el a Melancholia-val, őt követte a legjobb színész trófea nyertese: Jean Dujardin a fekete-fehér stílusú The Artist-ban nyújtott teljesítményéért. Forgatókönyvek területén is van kiemelkedő, ezt Joseph Cedar érte el Footnote elnevezésű irományával, mellette a legjobb első film díját zsebelte be Pablo Giorgelli a Las Acacias című művével. Utolsó kategóriában a legjobb rövidfilmek indultak, közölük is kiemelkedő volt a zsűri szerint Maryna Vroda rendező Cross-Country c. próbálkozása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.