Hirdetés

Cápás-ördögűzős így péntekre? Shark Exorcist trailer!

|

Hirdetés

Ha emlékeztek még, annak idején, amikor Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítették kis retro-moziélményüket Grindhouse címen (melynek lényege: két film egy jegy áráért, a filmek pedig a Terrorbolygó és a Halálbiztos voltak), a gyatra bevételek ellenére is elindítottak a kevesebb pénzzel és kevesebb befolyással rendelkező filmkészítők között egy kis old-school hullámot. Sorra jöttek az ún. hommage-filmek, melynek mainstreamebb (Végítélet) és nézőborzasztó (Run, Bitch, Run!; Nude Nuns With Big Guns; Dear God No) darabjai egyaránt akadtak. A Tarantinóék ihlette lelkesedés sok rendezőt bátorított arra, hogy eszement vízióit úgy ahogy van, vászonra vesse, nem törődve a jó ízléssel és azzal, hogy széleskörű forgalmazás híján kevesebb emberhez jut el, ergó kevesebb bevételt hoz majd a konyhára. Hasonló megfontolásból jöhetett létre a Shark Exorcist című mestermunka is, amelyről süt a hetvenes évek és a nagybetűs HOMMAGE, és amelynek előzetese sok tekintetben hajaz a jelölt dekád exploitation-trailereire. A film egy megveszekedett, őrjöngő apácáról szól, aki megidézi a Sátánt, aki aztán valahogy megszáll egy nagy fehér cápát, ezzel pedig nagy veszélyt hozva a kis városka fejére. Vagy valami ilyesmi. Az egyháznak eztán el kell simítania a dolgot, minek folytán egy ördögűzőt küld a terepre, hogy rakjon rendet. https://www.youtube.com/watch?v=d-jPJ4yQwv0 Meg kell mondjam, az alapötlet és már maga a cím annyira elvetemült, hogy rögvest nézném is a filmet, egyetlen dolog van csak, mely valamelyest megakadályoz abban, hogy még lelkesebb legyek: az ilyen hommage-filmeknek óriási buktatója az, hogy pusztán a külsődleges vonásokban idézik meg az adott korszak filmjeit, valamint hogy ötletei nem elegek egy egész estés produktumhoz, előfordulhat, hogy kifut már a nafta az előzetesben. Ezt látva azonban határozottan bizakodó vagyok, a posztert elnézve pedig muszáj mosolyognom:

Shark Exorcist
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.