Hirdetés

Célegyenesben a 17 éve húzódó Don Quijote-film

|

Az már biztos, hogy nem sok film büszkélkedhet ilyen kalandos múlttal.

Hirdetés

Tizenhét év. Ennyi idő telt el azóta, hogy Terry Gilliam (Brazil, 12 majom) kijelentette, hogy ő bizony megrendezi Miguel de Cervantes klasszikus regénye, a Don ​Quijote egy különleges filmváltozatát. Úgy tűnt, a projekt soha nem készül el.

Hirdetés

Pedig már el is kezdték a forgatást 1998-ban Johnny Depp és Jean Rochefort főszereplésével, viszont a világon minden akadályozta a munkát - az ideges befektetőktől kezdve a folyamatos technikai problémákon át egészen az időjárásig. Végül feladták az egészet, és ha más nem is, a katasztrofális forgatásról készült egy dokumentumfilm La Mancha eltévedt lovagja címmel.

 

Gilliam azonban nem adta fel az álmát, és most minden arra utal, hogy a The Man Who Killed Don Quixote című alkotás végre a mozikba kerülhet. A rendező egy Facebook-posztban közölte, hogy végre befejeződött a film forgatása! A tervek szerint 2018-ban láthatjuk majd a moziban, de pontos premierdátum még nincs.

Terry Gilliam a rendezői feladatok ellátása mellet a forgatókönyvet is jegyzi Tony Grisoni-val közösen. A történet főszereplője Toby, egy reklámszakember, aki folyamatosan ugrál az időben a 21. századi London és a 17. századi La Mancha között, ahol Don ​Quijote azt hiszi, hogy ő Sancho Panza. Toby szerepét Adam Driver kapta, Don ​Quijote bőrébe pedig Jonathan Pryce bújt, illetve feltűnik még Olga Kurylenko és Stellan Skarsgård is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.