Hirdetés

CGI-trükkök A holnap határa kulisszái mögül

|

Hirdetés

Tom Cruise tavalyi nyári sci-fi kasszasikere, A holnap határa új titkokat árul el a forgatásról. A vizuális effektekért felelős Nick Davis mesél az új featurette-ben. A holnap határa a kritikusok szerint egybehangzóan 2014 egyik legjobb filmje volt. Sőt, néhányan odáig merészkednek, hogy ez volt a legjobb akció/sci-fi, amit az elmúlt években láttunk. Annyi biztos, hogy 369 millió dollárt söpört be világszerte, amihez még 25-30 milliót hozzá kell adni, ha a DVD/BD eladásokat is számítjuk. Kétségkívül üdítő volt nézni Tom Cruise bénázást a szokásos kétórás világmegmentés helyett, mert így színészi képességeit is felfedezhettük. Emily Blunt tehetsége sosem volt kétséges és a vizuális világ az egész film alatt kitűnő. Nick Davis most el is mondja, hogy éppen ezt élvezi a számítógépes grafikában, mert csodálatos, új dolgokat teremthet és megvalósíthatja álmait. A holnap határa gyakorlatilag egész harmadik harmadát például a CGI-nak köszönhetjük. Elmeséli, hogy miként mentek el Párizsba műemlékeket (például a Louvre-t vagy az Eiffel-tornyot), klasszikus párizsi tájképet és összetevőket fényképezni. Aztán hogy rakták ezt össze a forgatókönyv által megkívánt elöntött Párizzsá, és végül hogy népesítették be a gonosz földönkívüliekkel – megfelelő környezetet teremtve ezzel Bill Cage (Tom Cruise) számára, hogy levadássza az Omegát. Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk Nick Davist: https://www.youtube.com/watch?v=B2kX2kzMrDU

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.