Hirdetés

Chris Evans: Robert Downey Jr. Vasembere pótolhatatlan

|

Az Amerika Kapitányt alakító színész valódi rajongással jellemezte a krakterének sok problémát adó Robert Downey Jr.-t.

Hirdetés

Tony Starknak és Steve Rogersnek megvannak a maguk problémái a filmekben, viszont a valóságban remek viszony alakult ki a karaktereket alakító Robert Downey Jr. és Chris Evans között. Evans egyfajta mentoraként tekint Downeyra, akivel a Bosszúállók: Végtelen háborúban osztozhatnak újfent a képernyőn.

Hirdetés

RDJ beválogatása Tony Stark szerepére már legendás sztorinak számít a Marvel Filmes Univerzum történetében. A vezetőség okkal kételkedett egy ilyen bizalmatlan múltú színész szerződtetésében, de Jon Favreau kitartóan kampányolt választottja mellett és mindössze egy film elég volt ahhoz, hogy újraindítsa karrierjét és közönségkedvenccé váljon. Az MFU azóta számos remek színésszel és színésznővel bővült, akikre valósággal rászabták az általuk játszott szerepeket. Nem kivétel ezek közül Chris Evans sem, aki Steve Rogerst, azaz Amerika Kapitányt kelti életre már 2011 óta. Nem titok, hogy kezdetben hezitált elvállalni a szerepet, de Robert Downey Jr. személyes győzködése hatására végül igent mondott és azóta sem bánta meg döntését. Színésztársáról így nyilatkozott az Ace Comic-Conon:

"Downey egy csodálatos fickó, annyira tehetséges, tapasztalt és támogató szellemű. Mindig ott állt mögöttem és folyton éreztem a támogatását. Mindenkit bevon a csapatba és érezteti velük, hogy szívesen látjuk őket, különösen most a legutóbbi filmnél. Csak kitárja a karjait, és bármilyen elcsépeltnek is hangzik, összehoz egy kis családot. Nélküle ez nem jöhetett volna létre."

Evans ezután sem állt le Downey istenítésével, azzal folytatta, hogy el sem tudna képzelni senki mást Vasember szerepében. Tudja, hogy Downey Jr. már nem sokáig fogja életre kelteni a karaktert, de szerinte hiba lenne másik színészre lecserélni.

"Nem számít, hogy nekem mit jelent mindez, azt próbálom elképzelni, hogy neki milyen érzés lehet, hiszen ő indította el ezt az egészet. Ő egyszerűen pótolhatatlan. Senki más nem lehet Vasember. Ez nem olyan, mint Superman vagy Batman, aminek lehetnek különböző feldolgozásai, ehhez senki sem érhet hozzá."

Akik végigkövették az MFU alakulását tudják, hogy  a karaktereket megformáló színészek éppen annyira alakították az univerzum kimenetelét és megítélést, mint maguk a karakterek. A Végtelen háborúval és annak folytatásával egy nagyon hosszú szakaszt fog lezárni a Marvel, amit reményeink szerint nem újracastingolások sokaságával fog folytatni, hanem egy olyan irányba viszi el a rajongókat, amely során új karakterek és új színészek kapnak lehetőséget arra, hogy "RDJ"-vé váljanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.