Hirdetés

Chris Terrio nem lesz sokáig a DC szolgálatában

|

Hirdetés

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Chris Terrio (aki a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala scriptjét is jegyzi) ugyan még Az igazság ligája könyvét megírja, de annak a folytatására már egyáltalán nem biztos, hogy visszatér. Specifikumot nem mondott az író, de azt elmondta, hogy ez volt életének egyik legszigorúbb ütemben haladó írói munkája, így nem tekinthető olyan meglepőnek, hogy kicsit visszavenne a dolgokból. Terrio munkája - elmondása alapján - nem csupán abból állt azonban, hogy egész álló nap képregényeket bújt, ennél sokkal összetettebb házi feladatot végzett:

A Batman Superman ellen-hez nagyon bele akartam magam ásni az amerikai erőtől kezdve a bosszú-tragédiák struktúráján át egészen a DC képregények kánonjáig és az Amazon mitológiáig. Az Igazság Ligájához egyetlen nap olvasgathattam piros és kék változásokról a fizikában, a szicíliai Diodorus-ról és a beszámolójáról az amazóniaiak és atlantisziak háborújáról, vagy épp a mélytengeri biológiáról és milyen esélyek vannak az életre a Mariana árokban.
Azt leszűrhetjük ennyiből, hogy Terrio nem aprózza el a dolgokat, ha munkáról van szó, rendesen utánanéz a háttérnek, az pedig, hogy nem csak a képregénymitológiát tekintve edzette magát, hanem egyéb területeken is utánajárt dolgoknak, igazán bizalomgerjesztően hangzik. Terrio egyébként arról is szót ejtett egy interjúban, hogy Az igazság ligája mennyiben fog viszonyulni a Batman Superman ellen-hez. Tekintve, hogy manapság a legtöbb folytatásnál (vagy esetünkben: kvázi-folytatásnál) elsütik azt, hogy sötétebb lesz és komorabb, kellemes meglepetésnek számít az, amit mondott a forgatókönyvíró, miszerint A Birodalom visszavág-effektust ellövik Az igazság hajnalánál, Az igazság ligája már sokkal oldottabb hangvételű alkotás lesz. Hála a jó égnek. A The Justice League Part One 2017 novemberében kerül mozikba az USA-ban, míg a folytatás valamikor 2019-ben következik.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.