Hirdetés

Civil War II - Újra egymásnak esnek a Marvel képregények szuperhősei

|

Hirdetés

Májusban két csapatra oszlanak a Bosszúállók és összecsapnak az Amerika Kapitány: Polgárháborúban. A Russo fivérek által rendezett film alapját a 2007-es "Civil War" című képregény szolgáltatja, amelyben a kormány megelégeli a különleges képességekkel rendelkező emberek féktelen tevékenységét és ezért bevezetik a Szuperhős Regisztrációs Törvényt. A film várható sikerén felbuzdulva a Marvel képregényes részlege sem rest, és nyár elején elhozzák nekünk a Polgárháború 2. felvonását, azaz a "Civil War II"-őt. A korábbi történethez hasonlóan újfent Vasember vezeti az egyik oldalt, viszont Steve Rogers helyett egy másik kapitány ugrik a ringbe, méghozzá Marvel Kapitány (Carol Danvers). A folytatást Brian Michael Bendis írja és David Marquez illusztrálja, a történet pedig a következő:

Egy misztikus új Marvel karakter lép a világ színe elé, aki képes kiszámítani a jövő eseményeinek kimenetelét, elképesztő pontossággal. Az ő jövőbe látó ereje megosztja a Marvel szuperhőseit, akik azon vitáznak, hogy miként hasznosíthatják leginkább az így megszerzett tudást. Az egyik oldalon Marvel Kapitány azt az eszmét képviseli, hogy meg kell akadályozni a bűntényeket és támadásokat mielőtt megtörténnének, míg a másikon Vasember úgy véli, hogy a büntetés nem előzheti meg a bűnt.
Az igazi harcot az egyik hős meggyilkolása fogja szítani, illetve az a tény, hogy az új karakter azt jósolja, hogy az egyik szuperhős három napon belül hatalmas pusztítást fog okozni. Azt nem árulták el, hogy az elhalálozó és a pusztító karakterek között van-e összefüggés, de több, mint valószínűnek tartjuk, hogy valamilyen módon kapcsolatban állnak. Dan Buckley szerint:
A haláleset csupán marketingfogás. A valódi kérdés az, hogy van-e mögötte egy erős történet, ami megragadja az olvasókat és nem engedi el őket.
Azt már elárultuk, hogy Vasember és Marvel Kapitány vezetik a szembenálló oldalakat, de vajon a vezérek mögött milyen katonák állnak? Dávid és Góliát csatája rajzolódik ki előttünk, vagy egy kiegyenlített párbaj? Íme a csapatok:
TeamDenvers
Marvel Kapitány Oldalán: Monica Rambeau, She-Hulk, Hangya (Ant-Man), Tél katonája (Winter Soldier), Sólyomszem (Hawkeye), Blue Marvel, Medúza (Medusa), Amerika Kapitány (Captain America - Steve Rogers), Vízió (Vision), Hadigép (War Machine), Pókember (Spider-Man).
TeamStark
Vasember Oldalán: Fekete Özvegy (Black Widow), Luke Cage, Deadpool, Totally Awesome Hulk, Herkules (Hercules), Fekete Párduc (Black Panther), Amerika Kapitány (Captain America - Sam Wilson), Thor (Jane Foster), America Chavez, Űrlord (Star-Lord), Fenegyerek (Daredevil). Ezek az oldalak bizony zavarba ejtőek helyenként. Különösen az, hogy Amerika Kapitány és Pókember a jövőbelátás mellett állnak ki, ami teljesen szembemegy azzal a szabadságjoggal, amiért a jó öreg Kapitány annyiszor kiállt. Mondjuk a másik oldalon is találunk egy Amerika Kapitányt, annak a Tony Starknak a háta mögött, aki az előző Polgárháború idején éppen az ellenkező eszmét támogatta, sőt győzött is. Mivel a másik Kapitány az ex-Sólyom, így ez a menet különösen személyesnek ígérkezik. Nektek hogy tetszik a csapatok felállása? Melyik oldalt támogatjátok, és tetszik-e annyira a koncepció, hogy beleolvassatok majd a "Civil War II"-be?  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.