Hirdetés

Clint Eastwood felveszi a lépést a technológiával

|

Hirdetés

Clint Eastwood-ról a legkevésbé sem mondható el az, hogy különösebben foglalkozna azzal, mi az, ami trendnek számít a filmek fősodrában. Filmjei amellett, hogy rendre a hősmítoszok, legendák lerombolását hivatottak tenni, történetmesélést illetően a klasszikus hollywood-i hagyományokra esküszik. CGI-t nélkülözve, színészi játékra, halk zongoraszóra (melyet maga játszik), keserédes karakterdrámára támaszkodva. Nem kétlem, hogy ezeket a jellemzőket a közeljövőben sem fogja elhagyni, de az mindenképpen egy érdekes, saját maga hagyományaival való szakításnak tetszik, hogy következő filmjét majdnem teljes egészében IMAX-re kívánja forgatni. Eastwood, a Man With No Name, aki eddig látványosan nem mutatott érdeklődést (Woody Allennel együtt) a technológia ilyen irányú fejlődésére és csak járta és járt a maga útját, most felfedezte, hogy van egyéb út is a sajátján kívül. Emésszük ezt egy kicsit. [caption id="attachment_86847" align="aligncenter" width="630"]

Itt épp Kevin Costnerrel lazít a Tökéletes világ forgatásán.
Itt épp Kevin Costnerrel lazít a Tökéletes világ forgatásán.[/caption] A film, amit a már említett kamerákkal szeretne elkészíteni a Tom Hanks főszereplésével készülő Sully című életrajzi filmje, amely egy amerikai pilótát, nevezetesen Captain Chesley “Sully” Sullenberger-t fogja a nézővel megismertetni. Az Imax főnöke, Richard Gelfond nyilatkozta, hogy a színész/rendező ki szerette volna próbálni a kamerákat, és rögtön bele is szeretett a technológiába (hé, még nem késő James Cameron nyomdokaiba lépni, hajrá!). Így, ha minden igaz akkor ez lesz az a film, aminek legnagyobb hányada IMAX-re forgott, hiszen bár Russóék is ezzel játszanak az Infity War-t illetően, azt nem láthatjuk 2017 előtt, a Sully-t viszont elvileg már idén megtekinthetjük (hisz ne feledjük, Eastwood gyorsan dolgozik és nagyjából minden évben jön egy mozgóképpel, történjék bármi). Kíváncsian várjuk!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.