Hirdetés

Colin Trevorrow otthagyta a Star Wars IX.-et

|

Ismét zavar támadt az erőben.

Hirdetés

De legalább elmondható, hogy nem menet közben adta át a stafétát, mint a Zsivány Egyes esetében, ahol Gareth Edwards legalább csendben asszisztált, míg Tony Gilroy levezényelte az utóforgatásokat, vagy menesztették egy félkész film éléről, mint tették azt pár hónapja a Phil Lord-Chris Miller párossal a Han Solo-film esetében, amelyre végül Ron Howard ugrott be. A dolog érdekessége, hogy a Jurassic Worlddel kasszát robbantó Colin Trevorrow a kezdetek óta biztos pontnak számított.

Hirdetés

Ami eddig is visszás volt. A rendező a Kockázatos túra című, kisköltségvetésű mozival hívta fel magára a figyelmet, hogy aztán Steven Spielberg rögtön hozzávágjon több száz millió dollárnyi büdzsét és a Jurassic Worldöt, ami szép bevételt hozott, viszont a filmet és Trevorrow munkáját összességében is közepesnek találták. A nem rég bemutatott The Book of Henry-vel pedig nem csak anyagilag, hanem kritikailag is hatalmasat zakózott, amelynek a forgatókönyvéért is ő felelt. Ezek után különösnek hatott, hogy az ezúttal is a forgatókönyvért felelős Trevorrow maradhatott a helyén, aki így is jelentős átírásokra kényszerült, és talán nem csak Carrie Fisher sajnálatos halála miatt. A Lucasfilm hivatalosan a szokásos alkotói nézeteltérésekre hivatkozik.

A Lucasfilm és Colin Trevorrow közösen arra az elhatározásra jutott, hogy a Star Wars IX kapcsán elválnak útjaik. Colin csodálatos munkatárs volt az előkészítési fázisban, de arra a következtetésre jutottunk, hogy a projektre vonatkozó elképzeléseink eltérnek egymástól. A legjobbakat kívánjuk Colinnak, a filmmel kapcsolatban pedig hamarosan további információkat fogunk megosztani.

Egyrészről hatalmas kő esett le a szívemről, mivel Trevorrow egyrészt túlságosan hamar került tűz közelbe és ha van neki olyan, hogy személyes stílusa, nem igazán tudott kifejlődni. Másrészről az eddigiek alapján nem sok ilyennel rendelkezik, egy Star Wars-filmet pedig olyan rendezzen, aki rendelkezik hasonlóval. Ami viszont mint tudjuk a Lucasfilm esetében nem jelent semmit, elég ha csak a Lord-Miller párosra gondolunk. Eddig J.J. Abrams és Rian Johnson körül nem voltak hasonló gondok, viszont most már végérvényesen elgondolkodtató, hogy Kennedyék folyamatosan menesztik a kiszemelt rendezőket a Star Wars-filmek éléről.

Nyilvánvalóan hamarosan megtudjuk az utód kilétét is, aki a filmet is alapjaiban szabja majd át. Ezzel viszont nem ártana sietni, ugyanis a kiszemelt premier 2019. májusa, vagyis kevesebb mint másfél év, és egy Star Wars film esetében rengeteg időbe telik az utómunka, arról nem is beszélve, hogy pont nem a trilógia lezárását kellene összecsapni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.