Hirdetés

A Comcast elorozhatja a Fox-ot a Disney elől

|

Nincs még minden kőbe vésve. Veszélyben a Disney és a Fox összeolvadása.

Hirdetés

Új híresztelések láttak napvilágot, melyek szerint a Comcast fontolóra vette, hogy felül licitálja a Disneyt és felvásárolja a 21th Century Foxot. Tavaly decemberben Mikiegérék soha nem látott ajánlatott tettek arra, hogy megszerezzék a Fox 52.4 milliárd dollárt érő birtokait. Ha végbe megy az üzlet, akkor nem csupán megszerzik a Fox bőséges film és sorozatkínálatát a hamarosan indulú streaming szolgáltatásukhoz, hanem még az X-Men és Fantasztikus négyes jogok is visszakerülnek hozzájuk, amelyekkel kiteljesedhet a Marvel Filmes Univerzum.

Hirdetés

A bejelentést követően a legtöbben úgy vették, hogy ez már egy lezárt ügy és végbe is fog menni az üzlet. Azonban egy ilyen óriási felvásárlásnak rengeteg szabályozáson át kell mennie ezért könnyen meglehet, hogy több, mint egy évig fog húzódni a folyamat. Mindeközben megvan rá az esély, hogy valaki más elorozza a Disney elől a kiszemelt stúdiót. A CNBC információi szerint a Comcast fontolóra vette, hogy megfejelje a Disney ajánlatát, noha azzal is tisztában vannak, hogy utóbbi fel van készülve erre az eshetőségre is.

Annyi bizonyos, hogy a médiafogyasztás hatalmas változásokon megy keresztül. Már most többnyire az online tartalmak felé húzódnak az emberek, ez a tendencia pedig a jövőben egyre csak növekedni fog. Az a cég, aki nem lesz képes helyet szorítani magának ezen a piacon valószínűleg csődbe megy, vagy legalábbis hatalmas veszteségeket fog elszenvedni. A Fox éppen ezért döntött úgy, hogy még időben kiszáll a játékból és tovább adja forrásait addig, amíg még érdemes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.