Hirdetés

Concussion előzetes - Az NFL nem a hosszú élet titka

|

Hirdetés

Az NFL Amerika egyik legkedveltebb ligája, aminek a döntőjét 100 millióan szokták figyelemmel követni a tévében, és egy fél perces reklám a szünetekben 4 millióba kerül, ennek ellenére rendre itt debütálnak a filmek előzetesei. Ennyit érdemes tudni róla filmes szempontból. Meg persze, hogy annyi tipikus sportfilm készült már az amerikai fociról, hogy egy élet kevés lenne az összeset végignézni. A népszerűsége ellenére, az NFL jelenleg nincs könnyű helyzetben. Bár én nem követem az összes létező pletykát, de annyi biztos, hogy eléggá áll a bál náluk. (Mondjuk melyik sportágnál nem...) A lényeg, hogy mostanában mintha kicsit megsokasodtak volna a problémák. Legfrissebb filmünk, a Concussion, ezúttal egy orvos (törvényszéki neourológus, aki hullák agyában turkál) szemszögéből kapunk egy kis bepillantást ebbe a nem éppen veszélytelen sport világába. Dr. Bennet Omalu volt az első, aki elgondolkodott, hogy a folyamatos agyrázkódások hosszútávon talán nem tesznek túl jót az emberi szervezetnek. Később pedig kiállt a nyilvánosság elé, hogy felhívja az emberek figyelmét a szeretett sportjuk következményeire. https://www.youtube.com/watch?v=IoFfevstFmo A film elsősorban Omalura fog koncentrálni, és az ő személyes lelki válságára. Kiemelik azt a tehert, amit ez a felfedezés rakott a doktor vállára. A főszerepben Will Smith, és Peter Landesman (Kill the messenger) rendezte ezt a drámát. Premier 2016. január 13-án.

concussion-poster-405x600
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.