Hirdetés

Creed - Meglesz Stallone első Oscarja?

|

Hirdetés

Ugyan Sylvester Stallonét már jelölték Oscarra a Rocky főszerepéért, de abban az évben sajnos nem sikerült nyernie. Egyik legfőbb ok talán, hogy akkor adták át az első posztumusz Oscart Peter Finchnek a Networkért, így szinte alig volt esélye. 1977-ben ez a két film volt az abszolút favorit, a Networkös színészek aláztak, ami Robert de Nironak is fájhatott, mert ő meg a Taxi Driver főszerepéével indult, végül azonban a Rocky kapta legjobb filmnek járó szobrocskát. A Creeddel, a Rocky spin-offjával most újra ringbe száll, ezúttal a legjobb mellékszereplő kategóriában. Ugyanazt a karaktert játsza 40 évvel később is, de ezúttal ő lesz az edző, hogy egy régi ismerőse fiát (Michael B. Jordan) felkészítse élete versenyére. Az első értékelések után pedig nem egy hagyományos sportfilmről lesz szó. Ryan Coogler valami fenomenálisat hozott össze. Eddig csak pozitívumokat hallani, elsőként a fényképezést emelik ki, és az egekig magasztalják Maryse Alberti munkáját. Ennek ellenére nálunk nem fogják bemutatni, esetleg akkor ha összedob pár jelölést, talán... szégyen, hogy itthon esélyt sem kapnak ezek a filmek.

stallone
Stallonénak azonban nem lesz egyszerű dolga, nagyon sokan pályáznak a jelöltségre, pléldául Tom Hardy, aki a The Revenantban Leonardo DiCaprioval első Oscarjukra pályáznak, de ott van még Joel Edgerton a Fekete Misével, és sokan Harrison Fordot is esélyesnek tekintik, hisz visszahozza Han Solot, őt is csak egyszer jelölték (Witness,1985) és nem sikerült nyernie. A jelölteket majd csak januában jelentik be, a szokásos 5-5 főt kategóriánként, illetve tíz filmet. A Creed kint november 25-én nyit a mozikban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.