Hirdetés

Crimson Peak panel - Csodálatos és hátborzongató

|

Hirdetés

Guillermo del Toro nagyon boldog, hogy végre csinálhat egy angol nyelvű R besorolású filmet anélkül, hogy bárki korlátozná. Ez az első alkalom, hogy igazán szabadnak érzi magát, mint alkotó. A célja az volt, hogy a végeredmény egy buja, túlzó, gótikus romantikus film legyen. A történet szerint ahogy Edith (Mia Wasikowska) egyre szerelmesebb lesz Thomasba (Tom Hiddleston), úgy jelent Lucille (Jesica Chastain) egyre nagyobb fenyegetést Edith-re. Eközben a felszínre törnek a ház titkai: véres út vezet a házhoz, ami úgy tűnik, mintha a földből szívárogna fel, véres víz folyik a csapokból, a falfestmények mintha maguktól mozognának, zárt ajtók mögött a múlt tragédiái lapulnak és egy entitás, ami mindent megtesz azért, hogy megjelenjen. Egyszerre csodálatos és hátborzongató, látszik, hogy del Toro komolyan kitett magáért. https://www.youtube.com/watch?v=oquZifON8Eg Sajnos az előadás alatt del Toro úgy döntött, hogy nem hajlandó rendesen artikulálni, amivel senkinek nem könnyítette meg a dolgát, de legalább látszott rajta, hogy iszonyatosan élvezte a forgatást, ezt többször ki is fejezte amúgy. Azzal kezdte a mondandóját, hogy megkérte a közönséget, hogy hagyják figyelmen kívül Tom Hiddlestont, amikor feljön a színpadra, ezt persze a közönség vonakodott megtenni. Ezekután elmondta, hogy a világon jelenleg zajlik egy komoly háború a nemek között, de ő egy másfajta történetet akart elmesélni, ami egyszerre ijesztő és csodálatos. A női karakterekhez a lányából és a feleségéből (ő volt a gimis szerelme is) merített ihletet, azt akarta, hogy a nemek felszabaduljanak a filmben. Már most a három kedvenc filmje között van a Crimson Peak, leginkább azért, mert ez a leglehengerlőbb az összes közül.

  • Tom Hiddleston szerint remek díszlettel dolgozhattak, de a nagy előtér mindent visz. Del Toro szerint a fürdőszoba a legszebb, és teljesen komolyan gondolja. Chastain Lucille hálószobáját kedvelte leginkább, mert minden részlete fontos a karakter szempontjából.
  • Chastain úgy írja le Lucille-t, mint aki "vadul hűséges" és szeretetből cselekszik.
  • Hiddleston szerint az utolsó 45 perc egy megfogható módon képes tesztelni az emberi határokat, mind fizikális, érzelmi és mentális szempontból.
  • A színészek közül mindenki kapott egy 10 oldalas leírást a karaktere teljes életéről, amit nem volt muszáj megosztaniuk egymással, csak annyit, amennyit gondoltak, így titkolózhattak egymás elől. A forgatás előtt del Toro amúgy mindenkivel leült átbeszélni, hogy mi az, amit meg szeretnének változtatni, ez Tom esetében fontos volt, mert a szerepet eredetileg Benedict Cumberbatch-nek szánták, így sok mindent át kellett írni.
Amerikai premier október 16-án, és tuti biztos, hogy nálunk sem kell majd sokat várni rá.  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.