Hirdetés

Családi kapcsolatok az X-Men: Apokalipszisben?

|

Hirdetés

Most a világ egyelőre a Bosszúállók érkezésével van elfoglalva, de bő egy év múlva már maga az Apokalipszis jön el, természetesen csak a vásznakra és csupán az X-Menek ellenében. Azonban ha megnézzük a szereplők és a hozzájuk tartozó karakterek listáját felmerülhet pár érdekesség, ami főleg a mutánsok közti vérségi kötelékre vonatkozik. Múltkor Plazma újabb szereplésénél már én is felvetettem, hogy a képregényekben és a rajzfilmekben rendre visszatérő családi szálakat eddig hanyagolták a franchise készítői, de mintha most hirtelen igyekeznének bepótolni. Az egyik, hogy  Alex Summers (Lucas Till) mellett feltűnik a most még fiatal Scott Summers (Tye Sheridan), azaz a későbbi Küklopsz, akik a képregényekben eredetileg testvérek. Itt ezen a kapcsolaton változtathatnak, hiszen Alex az 1963-ban játszódó Az elsőkben már a 20-as éveiben járhatott, míg az Apokalipszis cselekménye már a 80-asokban zajlik majd. Az eljövendő múlt napjai közönség kedvenc karakterének, Higanyszálnak a vissza hozatala sem lehet véletlen, hiszen egy elejtett megjegyzésből tudhatjuk, hogy Magneto (Michael Fassbender) az apja, akárcsak az eredetijéül szolgáló kis füzetekben. Ennél fogva a figurát alakító Evan Petersre is több feladat hárul majd egy vicces sidekick szerepénél. Azonban a legérdekesebb kétségkívül a franchise egyik legcoolabb karakterének, Árnyéknak az újbóli beemelése az X2 után. Az ott még Alan Cumming, a most fiatalabb verzióját alakító Kodi Smith-McPhee elviekben magának Mystique-nek a fia, és a képregényeket ismerőknek az apa kiléte sem ismeretlen, az ugyanis nem más, mint Az elsők (szó szerint) ördögi külsejű Azazelje. A figura Az eljövendő múlt napjai történései szerint a karakter Bolivar Trusk és az USA kormánya kísérleteinek az áldozatául esett és semmilyen utalás nem történt rá, hogy a két film cselekménye között közelebbi kapcsolatba került volna Mystique-kel. Viszont adná magát, hogy nem csak azért volt bepöccenve Truskra, mert a barátait, a társait legyilkolták, hanem mert ennek következtében le kellett mondania a kis Kurt Wagnerről. Mindenesetre az Árnyékot alakító Kodi Smith-McPhee (Az út, Majmok Bolygója: Forradalom) rendkívül izgatott a szerepével kapcsolatban, ami elmondása szerint nem teljesen olyan lesz, mint akit az X2-ben láthattunk.

Azt hiszem egy sokkalta sebezhetőbb Árnyékot szeretnének látni a készítők, pontosan olyat, mint a képregényekben. Ugyanakkor egy vicces, vidám, hepciáskodó Árnyékot is, akit mindannyian szeretünk és alig várom, hogy eljátszhassam.  Sérülékeny, de mégis őszinte, ami megalapozza a későbbi sorsát. Azt hiszem, valami újat fogunk látni, de a jól ismert jegyek már ott lesznek benne.
Az X-Men: Apokalipszis 2016, május 27.-én igázza le a mozikat, ismét Bryan Singer rendezésében, a jól ismert nevek közül pedig visszatér James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Lucas Till és Ian McKellen is, az újakat pedig Oscar Isaac, Kody Smith-McPhee, Tye Sheridan, Olivia Munn képviselik, és pletykálják Channing Tatum felbukkanását is, mint Gambit.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.