Hirdetés

Daniel Craig utoljára öltheti magára a szmokingot

|

Hirdetés

Nehéz elhinni, de Daniel Craig-et csaknem 10 éve láthattuk először James Bond szerepében a 2006-os Casino Royale-ban. Most, hogy legújabb Bond kalandja a Spectre novemberben a mozikba kerül, szakított némi időt és reflektált az előző három filmjére. Az Esquire interjújában szexistának nevezte Bond karakterét és reméli, hogy alakításával sikerült megváltoztatni ezt. Azt is elárulta, hogy reméli nem kell sok időt együtt töltenie a karakterrel, ezzel erősen utalva, hogy a James Bondként töltött napjai megvannak számlálva.

Remélem az én Bond alakításom nem olyan szexista és nőgyűlölő, mint az elődei. A világ megváltozott. Én nem vagyok ilyen ember. De ő ilyen, ez mit jelent? Azt jelenti, hogy nagyszerű színésznőket szerződtetünk és a lehető legjobban megformáljuk a részüket a filmben.
James Bond nők iránti szeretete mélyen beleivódott a karakterbe és ezt a vonást nem lehet megváltoztatni anélkül, hogy a filmsorozat rajongóit fellázítsa. De ez nem azt jelenti, hogy nem alakulhat egy szociálisan jóval elfogadottabb karakterré. Mégis, Daniel Craig családos ember, - felesége és egy felnőtt lánya van - és nem igazán érez semmit 007 karaktere iránt:
Nem tudnék sok időt eltölteni vele. Ki*ottul magányos. Nagyon elkeserítő. Lefekszik ezekkel a gyönyörű nőkkel, aztán pedig otthagyják... szomorú. Egy idősödő férfinek pedig nem áll jól. Szép fantázia, de a valóság pár hónap után már más.
[caption id="attachment_66257" align="aligncenter" width="950"]
Daniel Craig a 007 Spectre - A fantom visszatér egyik jelenetében.
Daniel Craig a 007: Spectre - A fantom visszatér egyik jelenetében.[/caption] Craig elmodása szerint nem szeretne sok időt eltölteni az ügynökkel, de úgy tűnik a szerepben sem tölthet már el sok időt. Egyelőre még nem tudja, hogy vissza akar-e térni, de elmondása alapján inkább távozni szeretne őfelsége szolgálatából. Craig sorsát csak a Spectre őszi premierje után tudhatjuk meg biztosan, de a film rendezője Sam Mendes - akiről azt hitték, hogy egy harmadik filmmel trilógiát készít - már leszögezte, hogy biztosan nem tér vissza. A Martini szürcsölő kém további kalandjaival kapcsolatban a színész így nyilatkozott:
Nem tudom. Őszintén. Nem akarok ködösíteni. Jelenleg nem is gondolhatok rá. Inkább az életemmel szeretnék foglalkozni mostanában. Meglátjuk. Ez szörnyen fog hangzani, de emiatt lettem gazdag. Megtehetem, hogy kényelmesen éljek. A dolgok elvannak intézve. A családom, a gyerekek is boldogulnak és ez a legnagyobb megnyugvás mindenki életében. Hihetetlen szerencsés vagyok. De más dolgok is járnak vele, mint, amikor bemegyek egy pubba és megismernek, hogy "Hé, Daniel Craig" aztán pedig jó lenne ha békén is hagyna.
[caption id="attachment_66258" align="aligncenter" width="897"]
Daniel Craig Léa Seydoux társaságában a 007: Spectre - A fantom visszatér egyik jelenetében.
Daniel Craig Léa Seydoux társaságában a 007: Spectre - A fantom visszatér egyik jelenetében.[/caption] Sokan remélik, hogy Mendes meggondolja magát és elvállalja a harmadik 007-es kaland rendezését, így minden bizonnyal Craig-re is számíthatunk. Ha nem így történik, akkor biztosan véget érnek Craig kalandjai Bond szerepében. Habár a színésznek van még szerződése egy 5. filmre, nem úgy tűnik, hogy a producerek útját állnák, ha úgy dönt, hogy távozik. Ha Daniel Craig otthagyja a projektet bizonyára keresnek valakit, aki helyettesítheti. A kívánságlista tetején Idris Elba foglal helyet, akinek a neve feltűnt néhány e-mailben, amelyeket a Sony 2014-es hackje után ismerhettünk meg. Ha a színész elfogadná a szerepet, ő lenne az első színes bőrű, aki magára ölthette a 007-es karakterét. Erre viszont egyre kevesebb az esély, a színész elmondása szerint az esély már rég elúszott. A napokban viszont újra összehozták a nevét Ian Fleming világhírű karakterével, ugyanis Anthony Horowitz, számos James Bond regény írója éles és enyhén rasszista nyilatkozatot tett Elba választása ellen. Horowitz a színész megjelenését bírálta, szerinte Elba túl "durva" és "utcai" megjelenésű. Később viszont a Twitteren  bocsánatot kért a szegényes szóválasztásáért. http://twitter.com/AnthonyHorowitz/status/638757024000557056/photo/1 Mint minden nagyszerű karakter idejében eljön az idő a változásra, ez előbb-utóbb James Bond számára is elkerülhetetlen lesz, hogy a folytatások friss élményt nyújtsanak a rajongók és a közönség számára egyaránt. Ha Daniel Craig tényleg szögre akasztja szmokingját a Spectre után, ti kit látnátok helyette szívesen? A 007: Spectre - A fantom visszatér november 5-én érkezik a hazai mozikba. https://www.youtube.com/watch?v=7mmFIe9xHvs
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.