Hirdetés

David Fincher megint a Netflixnek készít sorozatot

|

Hirdetés

Tavaly még úgy volt, hogy David Fincher az HBO-nak fog rendezni/készíteni két sorozatot, de végül felfüggesztették a közös munkát, mert a csatorna sokalta a költségvetést. Fincher azonban nem adta fel, és továbbra is dolgozik az egyik projekten, viszont ezúttal már a Netflix sajátgyártású sorozatait gyarapíthatja, ha elkészül vele. Charlize Theronnal közösen készíti John Douglas és Mark Olshaker könyvének, a Mind Hunter: Inside the FBI’s Serial Crime Unit adaptációjátMár elég régóta feljesztés alatt áll és eddig nem igazán volt semmilyen konkrét időbeosztás vagy terv, most viszont teljes erőbedobással készítik a Netflixnek. Még nem egészen tiszta, hogy pontosan mennyire is lesz jelen a sorozat életében, lehet, hogy csak a cselekményt tervezi meg (showrunnerkedik) vagy rendezni is fog, akárcsak Steven Soderbergh (A sebész). A könyv John Douglas különleges ügynök munkájába enged betekintést, aki profilozó technikája segítségével rengeteg sorozatgyilkost, erőszakolót és egyéb beteg emberféleséget sikerült elkapnia pályafutása során. Douglas adta például az inspirációt Thomas Harrisnek a Bárányok hallgatnak Jack Crawfordjához, illetve a Vörös sárkány Will Grahamjéhez, akárcsak a CBS Gyilkos elmék sorozatához. Egy másik könyhöz is megszerezte a jogokat, Brit Joe Penhall Sunny Afternoon’s. Finchernek nem ez lesz az első Netflixes sorozata, mert neki köszönhetjük a House of Cardsot is, aminek nemsokára érkezik a 4. évada. A Mind Huntert először hat évvel ezelőtt kezdte el fejleszteni a sorozatot az HBO-nak, de valahogy sosem jutott rá elég idő és pénz. Később egy nagyobb dobással készült (Utopia), ami egy angol sorozat remake-je lett volna, de nézeteltérései támadtak a csatornával, így ez sem valósult meg. Reméljük a Netflixszel már nagyobb szerencséje lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.