Hirdetés

David Fincher kilépett, befellegzett az Utópiának

|

Hirdetés

David Fincher nagy reményekkel várt HBO sorozata, az Utopia hivatalosan is halott projektnek számít. A kiváló Holtodiglan tavalyi megjelenése óta sok rajongót érdekelni kezdett, hogy mit fog Fincher csinálni a következőkben. Lehetséges, hogy Steven Soderberg sorozata a The Knick sikere inspirálta Finchert, hogy visszatérjen a televíziózáshoz és elkészítse a nagy sikerű angol sorozat, az Utopia remakejét, aminek minden epizódját ő rendezte volna. A projektbe íróként bevonta a Holtodiglan írónőjét Gillian Flynn-t. A forgatás elvileg 2015 elején kezdődött volna, de későbbi jelentések szerint az általa készített Tetovált lány főszereplőjét Rooney Marát akarta a sorozat főszerepére. Múlthéten azt is megtudtuk, hogy némi vita merült fel a költségvetéssel kapcsolatban és a sorozat jövője veszélybe került. Sajnos a legrosszabb történt. A Deadline jelentése szerint Fincher és az HBO nem tudott megegyezni a költségvetést illetően és a rendező kiszállt a projektből. Fincher csaknem egy hónapja már meghallgatásokat is tartott, kiszemeltjei között volt Mara, Colm Feore, Eric McCormak, Dallas Roberts, Jason Ritter és Brandon Scott is. Ők keltették volna életre a thriller sorozatot, de a felmerülő viták után a szerződéseket is felbontották. Mi több, Fincher nem birtokolja az Utopia jogait, tehát nem viheti máshová, talán az HBO továbblép és egy másik csapattal próbálkozik majd. Ez nagyon elkeserítő, pedig az ötlet tökéletesen illett Fincherhez és Flynnhez – Egy csapat képregény rajongóról szólt, akik megtudják, hogy kedvenc szerzőjük írt egy folytatást – és az HBO csak úgy elengedte az egészet. Fincher köztudott, hogy átlépte a költségvetést, amikor elkészítette a Kártyavárat, de a Netflix elviselte az ütéseket és elkészült az online televízió legsikeresebb tartalma. [caption id="attachment_60104" align="aligncenter" width="830"]

HOUSE OF CARDS
Kate Mara, Kevin Spacey és David Fincher a Kártyavár forgatásán.[/caption] Fincher eközben egy másik HBO sorozaton is dolgozik, amely egy vígjáték lenne a 80-as évek videoklip őrületéről, de a Video Synchronicity jövője is a levegőben lóg egyelőre. Már négy epizódot elkészítettek, de megállították a munkát, hogy a forgatókönyvön dolgozzanak. Legutoljára az HBO programelnöke Michael Lombardo közölte, hogy a sorozat készülőben van és Fincher, James Ellroy noir dráma sorozatán is dolgozik a csatornánál, de most, hogy az Utopiának befellegzett, nem feltétlen biztos, hogy az HBO szeretné folytatni a munkát a rendezővel. A filmes oldalon sem jobb a helyzet, ugyanis az egyetlen nagy projekt, amiről tudomásunk van, az az Idegenek a vonaton remakeje, amelyet Gillian Flynn ír és a főszerepben pedig Ben Affleck lesz látható. Flynn nem rég nyilatkozta, hogy a film nem készülhet el mostanában, mivel mindenkinek sűrű az időbeosztása. Akár a Video Sinchronicity vagy egy film, remélhetőleg mostanában láthatunk elkészült Fincher projektet.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.