Hirdetés

A DC megszünteti leányvállalatát, a Vertigót

|

26 év után teljesen beolvasztják a híres brandet a DC-nél.

Hirdetés

A tipikusan kőkemény felnőtt tartalmairól elhíresült Vertigót 1993-ban alapították. Most, 26 évvel a jó pár átszervezést és újraindítást megélt kiadót végül teljes egészében bezárja a DC és a saját "Black Label" brandjén belül folytatja a szókimondó, felnőtt történetek elmesélését 2020 januárjától.

Hirdetés

A Vertigo jelenlegi füzetei, mint például a Sandman univerzum spin-offjai vagy befejezik a futásukat még a kiadó neve alatt, vagy pedig menet közben fognak áttérni a DC Black Label név alá. A DC a "Zoom" és az "Ink YA" leányvállalatait is megszünteti, mostantól az alábbi korosztályok szerinti felosztásban találkozhatunk a kiadó képregényeivel:

- A DC Kids a 8-12 éves,

- a DC a 13 év feletti,

- a DC Black Label pedig a 17 év feletti olvasóközönséget célozza meg.

A DC vezető szerkesztője, Dan DiDio úgy nyilatkozott, hogy habár a Vertigo ugyan mint szervezet megszűnik, de a szellemiség, amiben a kiadó füzetei készültek továbbra is megmarad a Black Label név alatt.

Mindenképp egy fontos korszak zárult le a felnőttes képregények kedvelőinek körében, hiszen a Vertigo neve alatt olvashattunk olyan nagyszerű történeteket, mint a Sandman, a Fabulák, az Y, az utolsó férfi vagy a Prédikátor is. Film- és sorozatvásznon, valamint a videojátékok körében is találkozhattunk a történeteikkel, gondolunk itt a Constantine, a démonvadászra, az iZombie-ra, a Luciferre, vagy a Telltale Games stúdió The Wolf Among Us c. játékára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.