Hirdetés

Denis Villeneuve legalább két filmként képzeli el a Dűnét

|

A Szárnyas fejvadász 2049 rendezője egyáltalán nem szeretné elbagatellizálni az eposzt.

Hirdetés

Denis Villeneuve tavaly nem kis vállalkozást hajtott végre, amikor megrendezte az 1982-ben Ridley Scott által készített sci-fi klasszikus, Szárnyas fejvadász folytatását, amely, habár nem nyerte el mindenki tetszését, mégis inkább sikernek tekinthető. Ez a siker azonban nem anyagilag valósult meg, hanem, az eredetihez hasonlóan, az elkötelezett rajongóknak köszönhetően. Villeneuve azonban azon kevés rendezők közé tartozik, aki egyáltalán nem foglalkozik az anyagi sikerrel, hanem minden alapanyagból a maximumot igyekszik kihozni. A Szárnyas fejvadász után pedig már tudtuk, hogyha valaki alkalmas, hogy Roger Herbert klasszikus regényéből ismét adaptációt forgasson David Lynch után, akkor az Villeneuve lehet.

Legújabb nyilatkozatával ismét csak igyekszik meggyőzni bennünket, hogy teljesen komolyan veszi az alapanyagot, hiszen elmondása szerint a Dűne legalább két filmből kellene álljon, hogy egy könyvhű adaptáció születhessen. Herbert klasszikusa ugyanis egy elég vaskos könyv, több mint 400 oldalt számol. David Lynch 1984-ben készült filmje ugyan szeretni való, ám a regény rajongói, több mint 30 éve várnak egy olyan adaptációra, amit Villeneuve is ígér, szintén a rajongói tábor tagjaként.

Ugyan több részletet nem árult el arról, hogy milyen tervei vannak a filmmel, de a Sicario - A bérgyilkos rendezője kiemelte, hogy mekkora vállalkozásba kezdett és egy legalább két éves vállalkozásról beszélhetünk.

Hirdetés

Star Wars felnőtteknek

Korábbi kijelentésében Villeneuve elmondta, hogy egy felnőtteknek szóló Star Warst igyekszik készíteni. Ez a kijelentése a Star Wars rajongók számára felháborító volt, azonban a rendező nem az a fajta, aki visszatartja a véleményét.

Természetesen az is elkerülhetetlen volt, hogy az "újonc" Villeneuve álláspontot foglaljon a Lynch által rendezett eposzról.

David Lynch már készített egy nagyon erős, értékes adaptációt a nyolcvanas években. David Lynch a napjainkban élő filmkészítők közül az egyik legjobb. Óriási tisztelet érzek iránta, de amikor megnéztem az adaptációját, ugyan lenyűgözött, de nem én nem igazán így képzelem el, így a saját elképzeléseim irányát követem. Semmiféle kapcsolat nem lesz David Lynch filmjével. Visszatérek a könyvhöz és azokhoz a képekhez, amik számomra előjöttek, amikor olvastam azt.

Ahogyan a Lynch által tervezett adaptációtól is eltér, úgy igyekszik elhatárolni magát a Alejandro Jodorowsky által készített, mára már ikonikussá vált koncepciós rajzoktól /tervektől is, mert Villeneuve úgy gondolja, hogy arrogáns lenne, ha kölcsön venné ezeket az ötleteket. Azt már tudjuk, hogy a rendező által elképzelt két filmes kaland, nem is olyan rossz ötlet.
Ti mit gondoltok, szükséges két film a Dűnéből? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.