Hirdetés

Denzel Washington egy évtizedes projektre vállalkozott az HBO-nál

|

Hirdetés

Denzel Washington utolsó filmje A védelmező volt, ami annyira jól teljesített a kasszáknál, hogy a Sony-nak megérte berendelni a folytatást. Bármilyen meglepőnek is tűnik, Washington karrierjében először tér majd vissza egy folytatásban. Viszont, mielőtt újra magára öltené az éjjeli igazságosztó szerepét egy egészen érdekes projektben tűnik majd fel. Az oscar-díjas színész egy ambiciózus terv keretében, megkísérli sorozattá adaptálni a pulitzer-díjas író, August Wilson méltán ismert színdarabjait az elkövetkezendő évtized során. A darabok közül az első a Fences lesz, amelynek címszerepét és rendezését maga Washington vállalta. A tervek szerint a többi 9 adaptációban executive producerként veszi majd ki a részét.

denzel-washington-the-equalizer
A THR értesülései szerint Washington megegyezett az HBO-val és az August Wilson egyesülettel, hogy elkészíthesse Wilson 10 színdarabjának adaptációját a csatorna keretei között. A tervek szerint évente egy darab érkezhet majd. Washingtonhoz egyébként közel áll a Fences, hiszen a darab 2010-es Broadway verziójában már játszott, Viola Davis társaságában - aki szintén feltűnik majd az HBO adaptációjában is - és alakítását egy Tony-díjjal is jutalmazták. A Fences az 1950-es évekbeli Pittsburgh-ben játszódik, története egy egykori baseballjátékosról szól, aki szemétszállítóként próbál megélhetést biztosítani családjának. Washington így nyilatkozott Wilsonról és az egész vállalkozásról:
Az August Wilson egyesület megadta nekem a lehetőséget, hogy adaptáljam mind a 10 darabot. Az egyiket én rendezem és a címszerepet is vállaltam (Fences), a többi 9 munkálataiban pedig executive producerként veszek részt. Sikerült megegyeznem az HBO-val. Évente egyet készítünk majd az elkövetkezendő 9 évben. Nagyon izgatott vagyok. Az egyesület engem választott, megbíznak bennem. Ez nagyszerű érzés és ez épp elég nekem.
A darabokat főként Pittsburgh-ciklusként vagy századciklusként emlegetik. Mindegyik más évtizedben és egy kivételével mind Pittsburgh, Hill kerületében játszódik, ahol egyébként maga Wilson is felnőtt. Afro-amerikai származása miatt nehéz gyermekkora volt, a folyamatos faji feszültségek és események később központi elemévé váltak írásainak. Washington a darabok témáiról így beszélt:
Történetei főként afro-amerikaiakról szólnak, de a témák univerzálisak. Család, szeretet, árulás vagy bármi más. Ezekkel mindenki tud azonosulni és az emberek többnyire szeretik nézni vagy épp hallgatni a munkáit. Ő egy ragyogó fény volt, aki felgyulladt és kialudt de a munkái örökké fennmaradnak, amíg lesznek rendezők és színészek akik, újra elkészítik majd.
[caption id="attachment_67822" align="aligncenter" width="714"]
Denzel Washington és Viola Davis a Fences Broadway előadásán.
Denzel Washington és Viola Davis a Fences Broadway előadásán.[/caption]
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.