Hirdetés

DiCaprio megjárta a poklot a The Revenant forgatásán

|

Hirdetés

Egy stábtag beszámolója szerint Alejandro González Iñárritu új filmjének forgatása maga volt a pokol. A színészek és a stáb tagjai is küzdöttek az embert próbáló hőmérsékleti körülményekkel, de a természet nem csak a stábot sújtotta, ugyanis később szinte a teljes büdzsé elszállt hó keresés miatt. Néhány statiszta ki is lépett a projektből, ám voltak olyanok akik a végletekig is elmentek. Az egyik színész jeges folyóban merült, míg egy másikat jeges talajon meztelenül húztak végig egy 200 fős csata közben. A napokban, viszont újabb kegyetlen részletek láttak napvilágot, méghozzá nem mástól, mint a The Revenant főszereplőjétől, Leonardo DiCapriótól. [caption id="attachment_69853" align="aligncenter" width="1024"]

Tom Hardy, The Revenant
Tom Hardy - The Revenant[/caption] DiCaprio egy 19. századi indián terület határán élő lakost alakít, aki miután túlél egy medvetámadást, útra kel a fagyos pusztaságban, hogy bosszút álljon az őt cserbenhagyó, Tom Hardy által alakított prémvadászon. A Yahoo-nak adott interjújában a színész elárulta, hogy nem csak karakterének voltak megpróbáltatásai, hanem az események többségét ő is saját bőrén tapasztalhatta.
Nagyjából 30-40, olyan jelenetet tudnék felsorolni, amelyek életem legnagyobb kihívását jelentették. Fagyos folyón való átkelés, állat tetemekben való alvás vagy éppen az étkezés. Folyamatosan a vérfagyasztó hidegben forgattunk és sokszor kihűlés közeli állapotba kerültem. Természetesen nyers bölénymájat nem fogyasztok rendszerességgel. A filmben benne hagyta Alejandro a jelenet, amiben látni a reakciómat, nagyon ösztönszerű volt.
Beszélt a medvetámadásos jelenetről is, amely kábelek és összetett koreográfia alkalmazásával valósult meg.
Az egész karrierem alatt sosem csináltam még ilyen bonyolult jelenetet. A végeredmény pedig az egyik valaha készült legvalósághűbb élmény, amelynek segítségével a közönség átélheti, milyen is valójában szemtől-szembe kerülni egy állattal.
[caption id="attachment_69863" align="aligncenter" width="1024"]
Leonardo DiCaprio - The Revenant
Leonardo DiCaprio - The Revenant[/caption] A megpróbáltatások ellenére DiCaprio egyáltalán nem bánta meg, hogy elvállalta a szerepet.
Az igazat megvallva, tudtam mire vállalkozom. Ez a film már jó ideje tervben volt, de senki nem volt annyira őrült, hogy elvállalja. Már csak a forgatási helyszín és a velejáró munka miatt sem, mivel rengeteg próba szükséges ahhoz, hogy megvalósuljon Alejandro és az operatőr, Emmanuel Lubezki elképzelése.
Az eddigi esélylatolgatások szerint DiCaprio biztosan az idei jelöltek között lesz. Viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ugyanis jelöltként esélyes még Michael Caine az Ifjúsággal, Eddie Redmayne a The Danish Girlel, Johnny Depp a Fekete misével és nem utolsósorban Michael Fassbender a Steve Jobs életrajzi filmben nyújtott alakításával. Mit gondoltok, idén összejöhet DiCaprio-nak az Oscar-díj?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.