Hirdetés

Visszakerülhetnek az X-Men és a Fantasztikus Négyes jogai a Marvelhez?

|

Tegnap attól volt hangosa a sajtó, hogy a Disney szeretné felvásárolni a 20th Century Foxot, így visszakerülnének a birtokában lévő Marvelhez a rajongók által régóta áhított jogok is, vagyis akár együtt láthatnánk a Bosszúállókat és az X-Men hőseit is. Azóta viszont kicsit árnyalódott a kép, ne örüljünk elhamarkodottan.

Hirdetés

Eljött a nagy nap? Erre a pillanatra fogunk visszaemlékezni, amikor megkezdődik a Marvel legújabb fázisa az X-Menekkel? A CNBC szerint lehetséges, hogy igen. Filmes szempontból talán az év híre, hogy a Disney tárgyal a 21st Century Fox-szal az egyik leányvállalata, 20th Century Fox lehetséges felvásárlásról.

Hirdetés

Természetesen hatalmas befektetésről van szó a Disney részéről, a Murdoch birodalom pedig jelentős változáson fog keresztül menni, ha ez bekövetkezik, na de lássuk mit is jelenthet ez a hétköznapi szemlélő számára:

A Marvel utolsó kintlévőségei

A legfontosabb pont, a Marvel rajongók már évek óta könyörögnek a Foxnak, hogy engedjék át a náluk lévő jogokat, annak ellenére, hogy az utóbbi időben legalább X-Men fronton összeszedték magukat. Ha nyélbe ütnék az üzletet, akkor szabadon lehetne használni a 'mutáns' kifejezést, ami eddig tiltott volt és megkezdődhetne a kombinálás, Logan vs. Amerika Kapitány, Deadpool a nézőknek viccelődik kicsit a Bosszúállókon, a lehetőségek tárháza határtalan. Az eddig hanyagolt karakterekről nem is beszélve, talán még egy tisztességes Fantasztikus Négyest is kapnánk végre.

Ég veled Netflix?

A Disney már korábban úgy döntött, hogy megszakítja az együttműködést a Netflix-szel és az összes filmjét, sorozatát, még a meséket is szépen lassan leveszik a streaming oldalról és sajátot indítanak, ahová így Fox jelenlegi sorozatainak is bérelt helye lenne. Mindemellett olyan az utóbbi időben sikeres filmek jogai kerülnek hozzájuk, mint például a Kingsman. A Netflix ezzel egy újabb komoly konkurenciára tenne szert az amúgyis masszív Amazon mellé.

Kicsi Murdoch família

Az öreg Rupert Murdoch kicsit keményebben ragaszkodik a dolgaihoz, de a fiai már nem ilyen szentimentálisak, viszont abban a család minden tagja egyetért, hogy egy ilyen jó üzletet nem utasítanak vissza, főleg mert ezzel lekerül a vállukról a tartalomgyártás őrült súlya és végre arra koncentrálhatnak, ami mindig is közelebb állt a szívükhöz, a hírekre (Fox News) és a sportra (Fox Sports 1). A Fox ezek után is jelentős szerepet töltene be a médiapiacon, csak már egy másik fronton ők az európai Sky-t szeretnék megszerezni maguknak. (A kábel, regionális és országos csatornák náluk maradnak.)

Amennyiben a két fél megköti az üzletet, amire még biztos várnunk kell egy darabig, hisz az utóbbi időben változó intenzitással haladtak az egyezkedések (a The Wall Street Journal azóta lehozta, hogy most épp megfeneklettek, mert nem tudtak megegyezni a pénzügyekben), úgy olyan csatornák is a Disneyhez kerülnének, mint a National Geographic, vagy az FX, és a Star Wars utolsó - a lemezes forgalmazási - jogai is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.