Hirdetés

Doctor Who: 13 tudnivaló a 9. évadhoz

|

Hirdetés

Peter Capaldi visszatért a tizenkettedik Doktor bőrében a 9. évadra, melynek új traileréről itt írtunk már korábban. De hol is hagytuk abba a 8. szezon végén? Minden új Doktor első évadának lényege tulajdonképpen az útitárssal való összecsiszolódásról szól. Ez neki és Claranak (Jenna Coleman) nem volt akadálymentes, de az utolsó rész végén mélyebb kapcsolat alakult ki közöttük, mint valaha, és így mentek tovább kalandozni az univerzumba.  Az évad főgonoszát, Missyt (Michelle Gomez) lelőtte egy cyberman, ám a híresztelések és a trailer szerint ő még visszatér. Felbukkan még Maisie Williams (Trónok harca), de karaktere nem tisztázott. Annyit lehet még biztosan tudni, hogy a Doktor egy olyan baklövést fog elkötni, amiért nagy árat fog fizetni. És ez még csak a kezdet. Az idei Comic-Conon, a Doctor Who paneljén részt vett Capaldi, Coleman (aki biztosan benne lesz még egy évadban), Gomez és a showrunner, Steven Moffat is, akik sok kérdésre adtak választ és ezekből szedett össze a Collider 13 tudnivalót a 9. évadhoz:

  • Még mindig nem számíthatunk olyan jelenetre, ahol a sok Clara egyszerre látható a Doktor oldalán, pedig Coleman már régóta vár erre.
  • Elmondta azt is, hogy kettejük kapcsolata most sokkal szorosabbra fűződik, jobban is szorulnak majd egymásra, mint korábban.
  • A "nagy baklövésre" a két részes évadpremierben kerül majd sor Coleman szerint, de mikor arról faggatták, hogy köze lesz-e ehhez Maisie Williams karakterének, azt mondta, hogy erről többet nem árulhat el.
  • Danny Pink halálával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy ez az élmény Claranak egy olyan újfajta életfelfogást adott, ami egyrészről felszabadító, másrészről veszélyes.
  • Már jóval korábban volt szó egy olyan websorozat ötletéről, ami bemutatná a Doktort abban a korszakában, mikor még egyedül volt. " Próbál ember lenni, de minden rosszra fordul."
  • Capaldi és Coleman is elmondta, hogy Moffat szinte soha sem fedi fel, hogy merre tart a történet. Épp a 11. epizódot forgatják és még fogalmuk sincs, hogy mi történik a következőben.
  • Amíg a 8. évad leginkább a Földön játszódott, a 9. főként az űrben fog.
  • Moffat megerősítette, hogy a Doctor lehet nő nemű, példának hozta a Mester karakterét, aki most Missy testében volt jelen az előző szezonban (és Matt Smith regenerálódásakor is azt hitte először, hogy lány lett). Az már más kérdés, hogy ezt meglépi-e.
  • Gomez is tisztázta, hogy mi lesz karakterével az új évadban, és milyen motivációja lesz: "Missynek nincsenek határai. Ő egy olyan karakter, aki a sötétségben él, ott alkot és van benne mindig egy furcsa igazságérzet. Mint minden pszichopata, ő is azt hiszi, hogy az, amit tesz, a helyes, még akkor is, ha ez maga az univerzum eltörlése."
  • Moffat elárulta, hogy a Doktor fel fogja ismerni az arcát (Hisz, mint tudjuk, Peter Capaldi már szerepelt korábban, a 4. évad "The Fires of Pompeii" epizódjában)
  • Capaldi szerint a Doktor most már megbékélt azzal a szerepével, hogy neki kell mindig megmentenie az univerzumot: "Másmilyen lett a megítélése. Szerintem ő mindig a jó oldalon áll, csak nincs ideje ezt bizonyítani. Tudja, hogy ha a világegyetem bajban van, oda kell rohannia és kijavítani a hibát. Nem cseveghet, cselekednie kell. Amikor regenerálódsz, meg kell ismerned magadat. Szerintem a Doktornak vannak problémái. Jobban meg kéne ismernie magát, és rá kéne jönnie, hogy még ha kétezer éves is, az élet rövid. Nagyon szerencsés, a kezében van a tér és idő. Ebben az évadban az lesz neki fontos, hogy kalandból kalandba szaladgáljon. Vakmerő lesz, aki kihívásokat keres. Tudja, hogy majd egy ponton egy sötét helyre kell mennie és jó dologért küzdenie, úgy, ahogy ezelőtt sosem"
  • Maisie Williamsről is nagyon pozitív volt a véleménye. Capaldi azt mondta, hogy Trónok harca rajongóként nagyon várta a közös munkát, és nem csalódott. Maisie nagyon profi a kora ellenére is, pontosan tudja hol a helye, mit kell mondania és sokat tanult a fiatal színésznőtől.
  • Moffat szerint van egy paradoxon a Doctor Who univerzumban. "A Doctor Who sosem marad Doctor Who, ha új szörnyeket vonultat fel, és akkor sem marad az, ha egy régit hoznak vissza." Hozzátette, hogy ebben az évadban a kettő egyensúlyban marad.
A széria ősszel tér vissza a BBC képernyőire
doctor-who-capaldi-coleman-image
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.