Hirdetés

Dokusorozatot készít Lawrence Kasdan George Lucasról és az ILM-ről

|

Kasdan több Star Wars-produkció szkriptjéért felel.

Hirdetés

George Lucas varázslatos Star Wars-univerzumáról már nem egyszer készült kulisszatitkokat feltáró dokumentumfilm/sorozat, ám ezúttal egy hozzá közel álló filmes forgat egy hatepizódos dokusorozatot. Az a Lawrence Kasdan, aki többek között a A Birodalom visszavágon, A Jedi visszatéren és a Solo: Egy Star Wars-történeten dolgozott forgatókönyvíróként. 

Hirdetés

A hírt a neves filmzeneszerző (és Kasdan barátja), James Newton Howard erősítette meg egy podcastbeszélgetésben, aki az egyelőre cím nélküli projekt soundtrackjét komponálja. Az interjúban kitért arra is, hogy a sorozat elsősorban George Lucast és vizuális effektekkel foglalkozó cégét, az ILM-et (Industrial Light and Magic) fogja bemutatni. 

Az ILM-et 1975-ben alapította Lucas, ami először a Csillagok háborúja-filmek vizuális effektjeiért volt felelős. Ezt követően egyre több blockbuster technikai-vizuális tervezéséből is kivette a részét, például olyan filmekéből, mint a Harry Potter-vagy a Vissza a jövőbe-franchise. 2012-ben megvásárolta a Disney, és azóta is annak részeként működik (pl. MCU-filmek). 

Bár a dokumentumsorozatnak még nincs sem premierdátuma, sem forgalmazója, nagy valószínűséggel a Disney+-on fog debütálni a Lucasfilm és a Disney kötelékében. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.