Hirdetés

Dunkirk - Mark Rylance beszélt a filmről

|

Mark Rylance egy podcastben osztotta meg tapasztalatait a filmről és Nolan-ről.

Hirdetés

Christopher Nolan napjaink egyik, ha nem a legnagyobb rendezője. Egy olyan rendezőről beszélünk, aki mára már garancia lett a zseniális történettel és agyeldobós fordulatokkal teli filmre, és aki kvázi most már akármit elkészíthet, ugyanis nincs az a stúdió, aki ne kapkodna a rendező egy projektjéért. Így mikor kiderült, hogy a következő filmje egy háborús alkotás lesz, rögtön tudni lehetett, hogy valami igazán különleges érkezhet hamarosan.

Hirdetés

Nolan maga írta meg a forgatókönyvet ennek az igaz történeten alapuló akció-thrillernek, mely egy hatalmas katonai műveletről szól, aminek keretén belül a Brit hadsereg 330.000 szövetséges katonát evakuált a németek által bekerített Dunkerque-nél a második világháborúban. A rendező a rengeteg régi, jól bevált színészei mellett ezúttal az Oscar-díjas Mark Rylance-szet sikerült magához csábítania, aki a minap megosztotta pár észrevételét a filmmel kapcsolatban:

Chris a legkomolyabb és legérdekesebb filmkészítő. Minden nagy filmes karrierje egy bizonyos szakaszában háborús filmet forgat. De Chris forgatókönyvírásai annyira zseniálisak, hogy azt hiszem megvan a lehetősége annak, hogy egy nagyon, nagyon erős és egy ízig-vérig tiszta háborús film készüljön el egy csodálatos vereségről.

A színész azt is elárulta, hogy a közönség egy in medias res szerű, hirtelen lépünk be a történetbe dologra számítson, mint az történt Spielberg remekművének, a Ryan közlegény megmentésének az elején is.

Néhány ilyen régi háborús filmnél gyakori a hosszú építkezés, valamint a találgatás, hogy ki fog meghalni, ki éli túl stb. Na itt ez úgy fog kinézni, hogy Bumm!, és egyenesen a közepébe vágunk ennek a reménytelennek tűnő szituációnak.

Nolan a filmet teljes egészében 65 mm-es IMAX és 65mm-es nagyformátumú kamerákkal forgatja, melyben segítségére van az a Hoyte van Hoytema, aki az Interstellar operatőre is volt, így a látványra valószínűleg most sem lesz panasz, és remélhetőleg egy gyönyörűen intenzív háborús mozit kapunk. Csak győzzük kivárni. A Dunkirk 2017. július 21-én nyit a mozikban, főszerepben pedig Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, James D'Arcy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney és Harry Styles.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.