Hirdetés

Dunkirk - A Csillagok között operatőre dolgozik rajta

|

Hirdetés

Amikor megtudtuk, hogy Christopher Nolan következő filmje egy második világháborús akció-thriller, a Dunkirk lesz a Warner Bros. támogatásával, szinte biztosak voltunk benne, hogy a rendező magával fogja hozni azokat a stábtagokat, akikkel szívesen dolgozott együtt a korábbi filmjei során is. Hans Zimmer már csatlakozott a csapathoz (nem lennénk meglepve, ha Michael Caine-t is bejelentenék hamarosan) és most egy újabb visszatérőt köszönthetünk. A The Film Stage szerint Hoyte van Hoytema (Engedj be!, The Fighter - A harcos, A nő, Suszter, szabó, baka, kém, Csillagok között, 007 Spectre: A Fantom visszatér) lesz a Dunkirk operatőre, aki mellesleg csatlakozott az Amerikai Operatőrök Társaságához nemrég. Így derült ki az is, hogy jelenleg mit csinál, ugyanis a bejelentés mellé megjegyezték, hogy Hoytema jelenleg forgatásra készül egy cím nélküli projektre Christopher Nolan rendezésében, akivel először a Csillagok között képében dolgoztak együtt. Korábban már kiderült, hogy Nolan IMAX 65mm-es kamerákkal forgatja a Dunkirköt, ezáltal minden bizonnyal Hoytema ismét maradandót alkot majd. [caption id="attachment_79219" align="aligncenter" width="1024"]

Hoytema és Nolan a Csillagok között forgatásán[/caption] A film története a Dynamo hadműveletre fókuszál, vagyis arra a gigászi eseményre, mikor a britek megoldották a lehetetlennek tartott feladatot és 1940. május 26., illetve június 3. között több mint 330 ezer szövetséges katonát mentettek ki a német csapatok által körbezárt Dunkerque térségéből, ahol a biztos halál várt volna rájuk. Sajnos a színészeket továbbra sem erősítették meg, de az esélyesek között van Tom Hardy, Mark Rylance és Kenneth Branagh is. A Dunkirk forgatása májusban kezdődhet, a tervezett premier 2017. július 21.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.