Hirdetés

Dupla Leo: Leonardo da Vinci életrajzi filmjében Leonardo DiCaprio lesz a főszereplő

|

Walter Isaacson életrajzi könyve nyomán készül a film, nem gyenge harc dúlt érte a stúdiók között.

Hirdetés

A Paramount végül legyőzte a Universalt egy hét számjegyű összeggel Walter Isaacson Leonardo da Vinci-ről szóló könyvének megfilmesítésének ügyében - és már rögtön a főszereplőt is megtalálták egy másik Leo személyében. Leonardo da Vincit ugyanis nem más, mint Leonardo DiCaprio fogja alakítani.

Hirdetés

Külön érdekesség, hogy DiCaprio és a polihisztor nem véletlenül névrokonok. Nem titok, hogy maga a színész édesanyja is da Vinci után nevezte el fiát: a családi történet szerint ugyanis éppen akkor érezte a baba első rúgását, amikor a festő képeit nézte a firenzei Uffizi Galériában, még 1974-ben.

Walter Isaacson több híres történelmi személyről is írt már: Albert Einstein, Henry Kissinger, Steve Jobs és Benjamin Franklin életrajzát is papírra vettette Leonardo da Vinci mellett. Legutóbb az Einsteinről írt könyvét felhasználva a National Geographic készített sorozatot Genius címmel, Geoffrey Rush főszereplésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.