Hirdetés

A Universal Robert Ludlum műveiből építene univerzumot

|

A Sziklával a főszerepben Jason Bourne atyjának műveiből épülne filmes univerzum.

Hirdetés

Manapság már nem dívik egyszerű trilógiákban, vagy akár (skandallum!) szimpla filmekben gondolkodni. A Marvel kiengedte a szellemet a palackból és már minden stúdió univerzumot akar építeni, ezért gyorsan feltúrja az archívumot, hogy milyen alapanyag van raktáron. A Universal pedig gőzerővel próbálkozik, hiszen hiába van kéznél egy Halálos iramban franchise, abból nem lehet érdemi spin-offokkal teli szériát legyártani, úgyhogy jelenleg az egykori horrorszörnyeihez nyúl, amelyből a Múmia-reboot forgatása már kezdetét is vette. Most pedig úgy fest, hogy újabb világ gyártásába kezd.

Hirdetés

Jason Bourne atyjának, Robert Ludlumnak a műveiből készül sorozatot gyártani A csodálatos Pókember, valamint Az elnök végveszélyben forgatókönyvírója, James Vanderbilt. A stúdió az író Janson küldetése című írásával rúgná be az univerzum motorját, amit már 2011 óta próbálnak tető alá hozni, 2014 óta pedig Dwayne "The Rock" Johnson a kiszemelt a főszerepre. Nem mellesleg Vanderbilt írta Johnson egyik első önálló filmszerepe, Az Amazonas kincse forgatókönyvét is és a szkript írásában a segítségére lesz az Oscar-díjas Akiva Goldsman (Egy csodálatos elme, Batman és Robin, A Da Vinci Kód) is és utóbbi filmográfiáját elnézve még kevésbé vagyunk nyugodtak. Emellett az Universal már dolgozik az olyan Ludlum-művek adaptálásán, mint a Parsifal mozaik, A Sigma-szerződés vagy a Covert One.

A Janson küldetés középpontjában Paul Janson, egykori különleges ügynök áll, aki biztonsági szakértőként tevékenykedik, ami nem mentes a magyar száltól sem: meg kell mentenie a magyar származású Peter Novákot, a békepárti milliárdost, aki egykor megmentette az életét. A mentési akció azonban tragédiába torkollik és Janson kénytelen menekülőre fogni.

Hogy mikor lehet belőle film, az még továbbra is kérdéses, pláne Johnson telített naptárja miatt, amelyben ott az HBO sorozata, a Nagypályások, a Jumanji remake, valamint a jelenleg is forgó Baywatch-mozi, nem is beszélve az újabb Halálos iramban filmről. Ludlum rajongói viszont nem maradnak éhen, hiszen a nyáron visszatér az író "rocksztárja",Jason Bourne a vásznakra, újfent Matt Damon alakításában és ismét Paul Greengrass értő rendezői kezei között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.