Hirdetés

Eddie Izzard lesz a főszereplője az új Dr. Jekyll és Mr. Hyde adaptációnak

|

Vélhetően sajátos megközelítése lesz a klasszikus történetnek.

Hirdetés

Robert Louise Stevenson 1886-ban megjelent Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete című könyvét (amely a Helikon kiadó forgalmazásában megtalálható a könyvesboltok polcain) már számtalanszor, számtalan formában feldolgozták. A történet egy férfiról szól, akiben két jellem dulakodik: egy jóságos doktor és egy tomboló szörnyeteg. 

Hirdetés

A legújabb feldolgozásban (az első a mozi születéséhez képest még egészen korán, 1908-ban készült, ám annak nem maradt épen kópiája) a neves színész/transzvesztita, Eddie Izzard fog szerepelni, a film rendezésére pedig Joe Stephenson vállalkozott. Stephenson, aki rendezett már egy dokumentumfilmet Ian McKellenről, valamint egy Agatha Christie tévéfilmet (Agatha és az éjféli gyilkosságok) egy olyan feldolgozását fogja nyújtani a klasszikus műnek, amely Eddie Izzard nyilatkozata szerint: modern lesz.

Hogy a "modern" szó esetünkben pontosan mit jelent, arról csak sejtéseink vannak, mindenesetre a történet szerint adott egy Nina Jekyll (őt játssza Izzard), aki barátjával, Robbal (őt Scott Chambers fogja alakítani) megpróbálja megakadályozni, hogy előbbi gonosz alteregója tönkretegye az életüket. A rendező a következőt nyilatkozta a projektről, valamint arról, hogy megnyerte Izzardot a főszerepre:

Amilyen fantasztikus és sokoldalú színésznő ő, Scott természetes tehetsége mellé rakva ketten elérik, hogy higgyünk a jó emberekben és alig várom, hogy életre keltsem ezt az új, feszült változatát ennek az ikonikus klasszikusnak. 

A Doctor Jekyll a London's B Good Picture Company égisze alatt készül, a Fluidity Films-szel karöltve. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.