Hirdetés

Eddie Redmayne ma már nem vállalná el A dán lány főszerepét

|

Másként gondolja, mint annak idején.

Hirdetés

Eddie Redmayne egyik legvitatottabb szereplése A dán lány című filmben volt, melyben egy transznemű festőművészt formált meg: Lili Elbét. Magát a filmet is többen kritizálták - dacára annak, hogy megannyi díjra is jelölték az alkotást -, de maga a reprezentáció (az, hogy egy transznemű karaktert egy olyan színész játssza, aki heteroszexuális) többekben visszás érzelmeket váltott ki. Eddie Redmayne most erre reflektált egy interjúban. 

Hirdetés

A színész a Sunday Times-nak adott interjúban említette ezt a korábbi, 2016-os filmjét és arra a kérdésre, hogy ma is elvállalná-e az ominózus szerepet, elég határozott nemmel felelt az újságírónak. 

Ezt a filmet a legjobb szándékkal készítettem, de úgy gondolom, hiba volt. A nagy diskurzus a castingot illető frusztrációról azért van, mert sok ember egyáltalán nem kap helyet annál a bizonyos asztalnál. Szükségszerű egyfajta egyenlőség, különben ezeket a vitákat egyre csak tovább fogjuk vinni.

- mondta a színész. Redmayne vélhetően arra gondol, hogy ahelyett, hogy heteroszexuális színészek játszanak LGBTQ-karaktereket, akár jobban is körülnézhetnének a producerek, castingosok annak reményében, hogy olyan színészeket találjanak, akik hitelesebben képesek reprezentálni ezt a réteget. Pár évvel ezelőtt pontosan emiatt a probléma miatt illették kritikával Scarlett Johansson szerepvállalását a Rub & Tug című filmben (melyben egy nőből férfivá lett figurát formált volna meg), hogy aztán ezt követően kihátráljon a szerepből, bocsánatot kérve az érintett közösségtől. 

Redmayne egyébként jelenleg a Legendás állatok megfigyelései harmadik részén dolgozik, valamint a The Good Nurse című filmen, melyben Jessica Chastainnel együtt fog játszani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.