Hirdetés

Ez vezetett a Polgárháborúhoz

|

Hirdetés

Most, hogy a nyakunkon van a Polgárháború, talán ideje lenne megvizsgálni, hogy mennyire is van igaza a világ vezetőinek, akik azt állítják, hogy ideje lenne felügyelni a hősöket. A Sokovia Accords (amit az előzetesben Rogers elé dobnak az asztalra) ellenerőrzés alá vonná az össze szuperhőst, akik a világ vezetőinek engedélyével cselekedhetnének, és csak akkor, amikor ők ezt szükségesnek látják. Tehát póráz kerülne mindegyikükre. Mindkét oldal érvei érthetőek, itt már mi is kitárgyaltuk őket, de ideje szembenézni a tényekkel, a Bosszúállók mentőakciói rengeteg életet követeltek és nem hagytak hátra csak káoszt és romokat. Csak a New yorki csata (Bosszúállók vs. Chitauri) 18,8 milliárdos kárt hagyott a városra. Hiába volt érintett viszonylag kis területet, mégis 74 életet követelt Loki kirándulása a Földre. A Tél katonája eseményei során három hatalmas Helicarrier zuhant le az égből, egyenesen Washingtonra. A kár mértéke 2,8 milliárd, és 23 ember halt bele a Hydra hatalomátvételébe, arról nem is beszélve, hogy a S.H.I.E.L.D. gyakorlatilag összeomlott. Ugyan Hulk őrjöngéséről nincsenek adataink, de tekintettel arra, hogy egy egész épület összeomlott, a kár ott is jelentős. Sokovia volt a csúcs, és nem a jó értelemben véve. Nem idegenek támadtak a Földre, hanem Stark saját MI-ja. Még akkor is, ha a Hydra segítette, ez elég durva, főleg hogy egy egész várost majdnem a földdel tettek egyenlővé, ami számokban kifejezve 487 milliárdos kárt jelent és 177 lakos vesztette életét. (Vasember korábbi kalandjairól nem is beszélve...) Itt egy remek összefoglaló videó: https://www.youtube.com/watch?v=682_yjauxso Semmiképp sem szeretnék letagadni a Bosszúállók érdemeit, örülünk, hogy vannak, de talán ideje lenne, hogy ellenőrzött keretek között mentsenek minket és vállalják a felelősséget a tetteik után. Nem csak a Marvel gondolja így, hisz mint tudjuk Batman és Superman között is ezt fogja belobbantani a szikrát. Azonban mindenki ismeri a bürökrácia hátrányait, és Rogers is kijelentette, hogy nem fog tétlenül üldögélni, amíg valakik a feje felett a bevatkozásról vitatkoznak, amikor életeket is menthetne. Kezdenek kicsit sokan lenni a szuperhősök, talán épp az ideje, hogy leüljenek egy asztalhoz megbeszélni a dolgokat, még akkor is, ha nincs általános egyetértés, de megoldást kell találni a jelenlegi helyzetre. Valami rendszert vinni kell a dologba, különben csak nagyobb lesz a káosz, de az sem megoldás, ha mindenkire vonalkódot nyomnak és úgy és akkor veszik elő őket, amikor fontos emberek azt jónak látják. Május 6-án meglátjuk mi lesz ennek a vitának a vége. Ti melyik oldalon álltok? (Én #TeamCap!)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.