Hirdetés

Edgar Wright animációs filmet fog készíteni a DreamWorks-nek

|

Hirdetés

Edgar Wright napjaink egyik legleleményesebb filmrendezője. Most leleményességét és egyediségét az animációs filmek világában is megcsillogtatja majd. A napokban került bejelentésre, hogy David Wailliams komikus, színész és íróval közösen írni és rendezni fog egy egész estés animációt a DreamWorks Animation berkein belül. A projekt valójában a DreamWorks egyik rég óta dédelgetett ötletének újragondolása. A Me and My Shadow egy nagyon frusztrált árnyékról szól, aki sokkal dinamikusabb életre vágyik, mert a világ legunalmasabb emberéhez, Stanley Grubb-hoz kötődik. A történet bonyodalmát az okozza, hogy az árnyék megszegi a szabályokat és átveszi az irányítást Stanley élete felett. Már 2010-ben megkezdték a munkálatokat Mark Dindallal a rendezői székben, ám végül, mint tudjuk végeredmény nem született. A tervek szerint számítógépes és kézzel rajzolt animáció vegyítéséből állt volna össze a látványvilág. Wright kezei alatt bizonyára nagy változásokon megy majd keresztül a projekt, de aggódnunk biztosan nem kell, valószínűleg egy nem hétköznapi és újszerű alkotást láthatunk majd. Wright elmondása szerint, miután felvázolták az ötletet, fejben szinte egyből összerakta a filmet:

Tinédzserként nagy álmom volt egy animációs film készítése, szóval nagyon izgatott lettem, amikor felhívott a DreamWorks, hogy esélyes vagyok az egyik projektjük rendezői székére. Amikor felvázolták az árnyék témát, egyből láttam magam előtt a címet, a posztert és nagyjából az egész filmet. Nagyon jó móka írni ezt a történetet és hihetetlen, hogy az egyik legrégebbi barátom, David Wailliams is mellettem van ebben a kalandban.
[caption id="attachment_72629" align="aligncenter" width="940"]
Edgar Wright és Martin Freeman
Edgar Wright és Martin Freeman[/caption] Egyébként, ez nem az első alkalom, hogy Wright elmerül az animációs filmek világában, ugyanis Joe Cornish társaságában már dolgozott együtt Steven Spielberg első animációs filmjének, a Tintin kalandjai forgatókönyvén. Azt még egyelőre nem tudni, hogy mikor merül el teljesen az árnyék projektben, de azóta, hogy ott hagyta a Marvel Hangyáját folyamatosan újabb tervei látnak napvilágot. Jelenleg a Baby Driver című film előkészületeit végzi és mellékesben elvállalta Andrew Smith meglehetősen őrült regényének a rendezését is. Távlati tervei között pedig egy saját ötletén alapuló sci-fi elkészítése is szerepel. Jason Reitman után Wright a második rendező, akit bekebelez a DreamWorks Animation.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.