Hirdetés

Egekbe repítette Kate Bush dalát a Stranger Things jelenete

|

A Stranger Things 4. évada több olyan pillanatot is hozott, melyekre a rajongók még sokáig fognak emlékezni. A legnagyobb érzelmi hatást azonban az váltotta ki, mikor felcsendült egy jól ismert szám.

Hirdetés

A készítők remek érzékkel válogattak már eddig is a nyolcvanas évek jól ismert vagy éppenséggel elfeledett slágerei közül, ám a négy évad alatt egyetlen más előadót és dalt sem emeltek olyan magasba, mint a brit énekesnő, Kate Bush zeneszámát.

Hirdetés

A Running Up That Hill című dal 1985-ben jelent meg, és hiába volt a korszak egyik legsikeresebb és legnépszerűbb előadója Bush, ez a szám mégsem jutott fel a slágerlisták élére. Nemrég azonban sikerült a bravúr és kiadása után közel négy évtizeddel, 2022-ben megszerezte a brit lejátszási listák első helyét. A zenetörténetben is példátlan sikerrel több Guinness-rekordot is beállított az énekesnő, ugyanis ő lett a legidősebb női előadó, akinek sikerült megszereznie a Nr.1 pozíciót. Emellett a Running Up That Hillnek 37 évbe telt elérni a csúcsot, ez pedig szintén rekord.

A Stranger Thingsnek köszönhetően reneszánszát éli Kate Bush munkássága, és ez megmutatkozik a Spotify, valamint a YouTube számaiban is. A Running Up That Hill hivatalos videóklipje 2011-ben került fel az énekesnő csatornájára. A sorozat évadpremierjét megelőzően 48 milliós megtekintéssel büszkélkedhetett, közel két hónap alatt azonban megduplázta a számait - írja a Variety.

Kate Bush az utóbbi években visszavonultan él, de slágerének sikere hozzá is elért és sokkolta, hogy emberek milliói fedezik fel most a zenéjét.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.