Hirdetés

Egerszalókon az ügyfélkapus tanácsok adták a siker kulcsát


|

A Tradíció és Jövő Alapítvány Egerszalókon járt.

Hirdetés

A Tradíció és Jövő Alapítvány indult a Széchenyi 2020 egyik pályázatán, a GINOP 3.3.3. Digitális Jólét Program keretében, a lakosság digitális készségeinek fejlesztését kitűzve célul.

Hirdetés

Az alapítvány elnöke, Juhász Attila arról számolt be, hogy az "Az internethasználat népszerűsítése 6 db 2000 fő alatti településen" című pályázatuk megvalósításának keretében Egerszalókon jártak.

"Szeptember elején alapítványunk Egerszalókon a Faluházban, a helyi DJP-pont-ban tartott rendezvényt, amely sikerrel zárult. Szívesen fogadták a résztvevők az új ismereteket, legfőképp itt is az ügyfélkapus ügyintézés útvesztői és megoldásai jelentették a siker kulcsát. A rendezvény jó hangulatban telt, a finom svédasztalos uzsonna, kávé és üdítő, amelyet a résztvevőknek biztosított alapítványunk, még inkább hozzájárult a délután sikerességéhez."

A GINOP 3.3.3. Digitális Jólét Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően az alapítvány lehetőséget kapott arra, hogy a Heves megyei kistelepüléseken élőknek megmutassa, mi mindenre használhatók a digitális készségek. Programukat Egerszalók, Sirok, Bükkszék, Terpes, Szajla és Tarnaszentmária településen valósítják meg.

"Célunk az, hogy a digitális világból kimaradó kistelepülésen élők érzékenyítésével nyitottá tegyük az érintetteket a digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal való megismerkedésre, és ösztönözzük célcsoportunkat, hogy tegyenek lépéseket a digitális kompetenciáik fejlesztése érdekében. A vidéken élők társadalmi felzárkózását segíti az infokommunikációs technológiák ismerete, ezért célunk a digitális alapkészségek fejlesztése, a digitális eszközök és szolgáltatások széles körű elfogadtatása."

A kistelepülésen élők között sokan vannak azok, akik az alapvető digitális ismeretekkel sincsenek tisztában, ezért kimaradnak az internet használatából, jó esetben csak szórakozásra, kapcsolattartásra használják. Nincs lehetőségük jártasságot szerezni az infokommunikáció széles palettáján. Nem ismerik az elektronikus szolgáltatások előnyeit. Mindezek miatt hátrányba kerülnek a munkaerőpiacon, ahol leginkább már az átlagosnál erősebb informatikai tudással lehet csak boldogulni.

"A digitális felzárkóztatásra létrehozott programunkat családi, baráti körben valósítjuk meg, hiszen a képzések az érintettek lakóhelyén, ismerős környezetben, megszokott közegben történik. Felvilágosító, oktató foglalkozásainkat közelebb visszük az érintettekhez, ezeken a napokon különböző csoportokban folyik az ismeretterjesztés. Az új ismereteket a gyakorlatban is kipróbálhatják. Az internetet eddig csak szórakozásra használók figyelmét ráirányítjuk a digitális készségek jelentőségére; személyesen tapasztalhatják meg hasznosságát a különböző hivatalos ügyeik intézésében és egyéb élethelyzeteikben is. A digitális készségek megléte, fejlesztése javítja a vidéken élők társadalmi közérzetét is."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.