Hirdetés

Digitálisan felújítva kerül mozikba az Egri csillagok

|

Ötven évvel az eredeti bemutató után újfent mozivásznon látható minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmje, az Egri csillagok.

Hirdetés

Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényéből Nemeskürty István írt forgatókönyvet, amely alapján Várkonyi Zoltán rendezésében 1967-68 során valósult meg a magyar filmgyártás addigi legnagyobb szuperprodukciója, a korszak legnagyobb színészeivel (mint Sinkovits Imre, Bárdy György, Kovács István, Gobbi Hilda, Latinovits Zoltán és Bessenyei Ferenc), hollywoodi szintű filmes technikákkal és egy hadseregnyi statisztával (a hadügyminiszter a Magyar Néphadsereg ötezer kiskatonáját vezényelte ki a forgatásra, ők alakították a török sereget). Az Egri csillagok az 1948 óta elkészült magyar filmek közül a harmadik legnépszerűbb alkotás, hamarosan pedig még többen láthatják. 

Hirdetés

Várkonyi Zoltán klasszikusát 4K felbontásban, teljeskörűen restaurálták a Magyar Filmlabor és Filmarchívum szakemberei - a film szín- és fényvilágának felújítására például Csukás Sándor operatőrt kérték fel, aki Szécsényi Ferencnek, az Egri csillagok legendás operatőrének tanítványa és barátja volt.

Ennek köszönhetően szeretett történelmi kalandfilmünk az 50. évforduló alkalmából rövid időre visszatér a nagyvászonra: október 25-től számos moziban látható lesz, többek között a budapesti Tabán és Pólus Moziban, Szombathelyen, Miskolcon, Cegléden és természetesen Egerben is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.