Hirdetés

Egy felmérés szerint az amerikai nézők Tom Hardy beszédét értik a legkevésbé

|

Aki eddig nem értette volna Hardy motyogását, annak nincs miért szégyenkeznie.

Hirdetés

A Preply nevű cég egy érdekes felmérést bonyolított le az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban, amit végül több mint 1200-an töltöttek ki. Ebben a kutatásban többek között arra voltak kíváncsiak, hogy melyik színész akcentusát a legnehezebb megértenie az amerikai nézőknek, illetve hogy milyen sokan használnak feliratot egy-egy tartalom nézése közben.

Hirdetés

Aki valaha is eredeti nyelven nézett filmet Tom Hardytól, az kevésbé fog meglepődni a végeredményen, miszerint a szóban forgó színészt kell többször is visszapörgetnie az amerikai közönségnek, hogy megértsék annak beszédét. Előkelő helyen végzett még Sofia Vergara, Arnold Schwarzenegger, Sean Connery, Johnny Depp, Jackie Chan, Ozzy Osbourne, illetve Benedict Cumberbatch.

A felmérés második kérdése már jóval meglepőbb eredményt hozott, mivel a megkérdezettek 50%-a állította azt, hogy feliratot használ film- vagy sorozatnézés közben. A válaszadók többek között a rossz hangminőséget, a nehezen érthető akcentusokat emelték ki indokként, de a csendes vagy mobilról való filmfogyasztás, illetve egy új idegennyelv tanulása is felmerült opcióként.

Tekintve, hogy "csupán" 1200 ember válaszolta meg a felmérést, ez nem tekinthető igazán reprezentatívnak egy olyan nagy népességű országban, mint az USA. Ám a mostani válaszok valószínűleg egy több tíz- vagy százezres közönség esetében is megállnák a helyüket.

Nektek ki az a színész, akinél instant beállítotok feliratot eredeti nyelv mellett?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.