Hirdetés

Egy héttel Anton Yelchin halála után érkezett meg a hibás járművet visszahívó levél

|

Újabb fájdalmas tényezővel bővült Anton Yelchin tragikus halálának ügye.

Hirdetés

Az új Star Trek filmek fiatal sztárja, Anton Yelchin június 19-én baleset következtében hunyt el, amikor autója egy meghibásodás miatt neki nyomta a Studio City-béli otthonának bejárati kapujához. A 2014-es és 2015-ös Jeep Grand Cherokee, amit Yelchin is használt, olyan váltóval rendelkezik, aminek működése egy joystickhez hasonlít. Miután valaki beteszi sebességbe, a váltó visszatér eredeti pozíciójába, ezzel pedig több sofőrt is összezavart már, hiszen többen tévesen azt gondolták, hogy már parkoló állásban van, ezért kiszálltak az autóból, ami ezután elgurult.

Hirdetés

Yelchin szülei beperelték a jármű gyártóját, a Fiat Chrysler-t, és a ZF North America-t is, ami a hibás sebváltót gyártotta. A Fiat Chrysler több mint 800,000 példányt hívatott vissza áprilisban, a több száz panaszlevél hatására, ám a család ügyvédje szerint Anton Yelchin címére már csak 7 nappal a halála után jutott el a Jeep Grand Cherokee visszahívó levele. A szülők szintén jelen voltak azon a sajtótájékoztatón, ahol mindezt megtudhattuk, és így emlékeztek fiukról:

"Ő volt az egyetlen fiunk," mondta Viktor Yelchin. "Természetellenes az, ha egy szülőnek a saját gyermekét kell eltemetnie."

"Sosem foglalkoztatta, hogy nagy sztár legyen," mesélte Irina Yelchin könnyekkel küszködve. "Szerette az életet... Most a halálával mások életét menti meg."

A Fiat Chrysler is kiadott egy nem túl hosszú nyilatkozatot:

"Az FCA US LLC együttérzését nyilvánítja ki a Yelchin család felé a tragikus veszteségük miatt. Az FCA US arra sürgeti vásárlóikat, hogy kövessék a kézikönyvek és a kiküldött információs kártyák utasításait. Ezeken többek között azt is javasoljuk vásárlóinknak, hogy húzzák be a kéziféket mielőtt kiszállnak a járműből."

Június végéig közel 700 panasz érkezett a hibával kapcsolatban, ami addig 266 ütközéssel és 68 személyi sérüléssel járt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.