Hirdetés

Egy lakás áráért lehet a miénk Jack Torrance fejszéje a Ragyogásból

|

A horrorklasszikus forgatása során használt kellék az előzetes becslések alapján egy kisebb vagyonért fog új gazdára találni.

Hirdetés

Bár Stephen King saját bevallása szerint nem igazán rajong érte, és kezdetben a kritikusok, valamint a szakma képviselői is viszolyogtak tőle, a Ragyogás Stanley Kubrick talán legsikeresebb alkotásává avanzsált. Az emlékezetesebbnél emlékezetesebb epizódokban bővelkedő pszichológiai horror hidegrázós képkockái sokak rémálmaiban kísértenek, és ebben az apránként megőrülő Jack Torrance-t megformáló Jack Nicholsoné a fő érdem.

Hirdetés

Az alkohol réme mellett természetfeletti entitások által is háborgatott eszelős semmitől nem riad vissza annak érdekében, hogy megölje nejét és különleges képességeknek parancsoló fiát. Egyebek mellett egy jókora fejszével is egykor szeretett hitvese életére tör - a torokszorítóan feszült jelenet esélyesen generációk retinájába égett bele.

A megszállottan perfekcionista direktor rajongói most örülhetnek, mert ha elég mélyen a zsebükbe nyúlnak, a magukénak tudhatják az egyik, a forgatáson használt kellékfegyvert. A Gotta Have Rock and Roll Auctions illetékesei minimum ötvenezer dollárért (több mint 17 millió forintért) szeretnének továbbadni a filmtörténeti kuriózumon, de azzal kalkulálnak, hogy ha minden jól megy, akkor kilencvenezer (körülbelül 31 millió forint), esetleg még több zöldhasúért passzolhatják el.

Megjegyzendő, hogy bár ez irreálisan magas összegnek tűnhet, távolról sem tartozik a hiú ábrándok kategóriájába. Egy másik oldalon negyvenötezer fontért kínálják eladásra az egyik keményített habszivacsból készített eszközt, míg az egyik fanyelű változatért 2019-ben 211000 dollárt adott ki egy sanszosan feneketlen erszényű illető. Azt, hogy ez a fejsze pontosan miből van, ezen sorok írásakor még nem tudni.

Ti melyik kedvencetek kellékét szereznétek be, ha a pénz nem jelentene akadályt?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.