Hirdetés

A Marvel a nemek közötti egyenlőtlenségről beszélt

|

Victoria Alonso, a stúdió fizikai gyártásért felelős producere beszélt a változás szeléről.

Hirdetés

A Women in Technology rendezvényén Alonso beszédében egyértelművé tette, hogy az utóbbi években igen sokat tárgyalt témában a Marvel kész a változás útjára lépni Kevin Feige és Louis D'Esposito főfejesekkel az élen.

Hirdetés

Victoria  a következőket nyilatkozta az eseményen: 

Egy jó ideje egyenlőtlenség uralkodik a nemek között. De nem mindig beszéltünk róla… Az elmúlt években végre a felszínre került és ennek köszönhetően nem maradt a továbbiakban elfogadható a nők és sok férfi számára sem. A változtatásra szükség van és reméljük, hogy már egy kiegyensúlyozott Hollywoodot tudunk a következő generáció számára hagyni.

Nem szeretnék az egyetlen nő lenni a szobában. A mi szobáinknak 50/50 arányúnak kéne lenniük. Ha Önök közül akárki - legyen férfi vagy nő - képes rá, hogy segítse a nők beemelését, jobb lesz mindannyiunknak.

Victoria Alonso
Victoria Alonso

A jelenlévő férfiakhoz intézve szavait még ezeket mondta:

Nagyon fontosak a változtatásban. Amikor Önök, csodálatos férfiak azt mondják, az egyensúly szükséges, kinyitnak egy ajtót és ennek az eredményeként egy jobb produktumot kapunk.

A Marvel Studios piaci súlyánál fogva nagy hatással tud lenni a filmiparra, és bár egyelőre nem jeleskedtek a vásznon a női hősök középpontba helyezésével (khmm, Fekete Özvegy) vagy érett ábrázolásával (khmm, Jane Foster), ez hamarosan változni fog. Nyáron jelentették be Marvel Kapitány szólófilmjét Brie Larsonnal a főszerepben, és a készülő Hangya 2 legalább annyira fog Darázsról szólni, mint a címszereplőről.

Mindemellett a kamerák mögött is vannak próbálkozások a Marvel részéről. Nagyon szerették volna, ha Ava Duvernay (Selma), elvállalja a Fekete Párduc rendezői feladatait, de ő elutasította azt. A Marvel Kapitány forgatókönyvét azonban legalább már két női szerző írta, Meg LeFauve (Agymanók) és Nicole Perlman (A Galaxis Őrzői). Ezenkívül pletykálnak egy önálló Fekete Özvegy filmet is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.