Hirdetés

Egyre kevesebben kíváncsiak Batman Superman ellen vívott mérkőzésére

|

Hirdetés

Úgy fest, hogy nem csak a rossz kritikák, hanem a rossz szájhagyomány is betett a Batman Superman ellen - Az igazság hajnalának, ugyanis a második hétvégéjén már elenyészően kevesen kíváncsiak rá. Ugyan a vasárnapi számadatokat értelemszerűen nem tudjuk, de ezt a pénteket (mivel ez számít premier napnak) 15 millió dollárral jegyezte és előreláthatólag a hetet 50 millió körül végzi. A múlt hét péntekhez képest - akkor 87-et keresett - ez 70%-os visszaesés, ami hatalmas, és az eddigi legnagyobb a szuperhősfilmek történetében. Igaz, hogy az eddigi rekordernek számító X-Men: Kezdetek - Farkas is 69%-al volt eddig a csúcstartó. Persze nem egyedülálló a történelemben, hiszen az Alkonyat: Újhold szintén ennyit esett a második hétvégéjére, a Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. része pedig ennél is többet 72-t. Csakhogy előbbi egy színtisztán a rajongókra építő alapanyag volt és nem a minőségre utaztak (bocs, ha valakinek a lelkébe gázoltunk), míg utóbbinak szembe kellett néznie a második hétvégéjén a Marvel akkor még csak épülő filmes univerzumának legelső Bosszúállójával, Amerika Kapitánnyal, arról nem is beszélve, hogy a kis túlélőnek az az utolsó kalandja volt, így aki lehetett meg is nézte az első hétvégén. Zack Snyderék esetében ilyesmiről szó sincs, ami nem csak az épülő franchise-nak jelenthet hosszútávon gondot, hanem a Warner reményeinek is. A film marketinggel együtt durván 400 milliót kóstált, ennek pedig a dupláját, 800 milliót kellene összegereblyéznie világszerte, hogy nullszaldós legyen. A film most tart világviszonylatban 587 milliónál, ebből pedig 224-et szerzett hazájában, ahol a 300 milliót még beveheti. De hogy a képregény adaptációknál - pontosabban a második részeknél - maradjunk, a tavalyi Bosszúállók: Ultron kora 59%-ot zuhant a második víkendre, a DC háza táján pedig Christopher Nolan Sötét Lovagja ugyanezen időszakban 53-at. Annyi bizonyos, hogy Az igazság hajnala az Acélember 668 millióját világszerte beveszi, viszont az egyelőre sleeper hitnek titulált, 747 milliónál tartó Deadpool eredményei már kétségesebbek, pláne ilyen mértékű zuhanásnál. A fentiek fényében és mivel a Warner kb. 1 milliárdot várt a filmtől, az eredmény karcsú lesz, még ha a merchandising és a TV-s jogok, valamint a Blu-Ray és DVD eladásokból így is biztos a nyereség.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.