Hirdetés

Eladósorba került A zöld íjász univerzumnak is otthont adó The CW csatorna

|

A Warner és a ViacomCBS megválik egyik portékájától.

Hirdetés

Hamarosan új otthon után kell néznie az amerikai országos csatornák közül a legkisebbnek, a The CW-nek. A The Wall Street Journal értesülése szerint ugyanis a csatorna két anyavállalata, a WarnerMedia és a ViacomCBS szeretné eladni azt. A The CW egyik potenciális vásárlója a hírek szerint a Nexstar lehet, amely Amerikában 199 helyi tévéadóval, valamint több kábelcsatornával is rendelkezik.

Hirdetés

A The CW olyan népszerű DC-műsorok otthona, mint a például az egész Arrowverse-t beindító A zöld íjász, a The Flash, a Batwoman és a Superman & Lois, valamint más, nem szuperhősös műsorok, mint például a Riverdale vagy a Dynasty. Az eladásról szóló hírek azután érkeztek, hogy egy belsős jelentés szerint a csatorna - amely a CBS és a WarnerMedia együttműködésében jött létre 2006-ban - megalakulása óta nem hozott pénzt, és folyamatosan csak veszteséget termelt.

A profit hiányának részben az lehet az egyik oka, hogy a Warner és a ViacomCBS újratárgyalták a The CW-műsorok nemzetközi közvetítési jogait, mivel mindkét vállalat át akarta helyezni ezeket a sorozatokat a saját streamingplatformjaikra, az HBO Maxra és a Paramount+-ra. A The CW korábban a Netflix-szel kötött hosszú távú szerződést, hogy szélesebb közönséget érjenek el címeik, ez azonban 2019-ben lejárt.

A The Hollywood Reporter szerint a csatornának eredetileg olyan tartalmakat kellett volna sugároznia, amelyek 50-50 arányban oszlanak meg a Warner és a CBS profiljai között. A zöld íjász, valamint az ebből kinövő Arrowverse népszerűsége miatt azonban hamar a Warner lett a csatorna meghatározó tartalomszolgáltatója. Az Arrowverse 2012-es indulása óta olyan sorozatok nőttek ki az anyasorozatból, mint például a The Flash, a Supergirl, a DC's Legends of Tomorrow, a Superman & Lois, a Batwoman és a közelgő Naomi.

A legnagyobb kérdés tehát az, hogy mi lesz ezeknek a címeknek a sorsa, ha a Warner már nem rendelkezik többségi tulajdonnal a The CW-ben? Az egyik megoldás az HBO Max lehet, ahol a stúdió már elkezdte kialakítani a DC-műsorok elsődleges otthonát, hiszen olyan címek érhetőek el itt, mint a Doom Patrol, a Harley Quinn, a Titans vagy éppen a Young Justice.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.