Hirdetés

Elhunyt Aretha Franklin

|

A soul királynője eltávozott.

Hirdetés

Aretha Franklin az első női előadó, aki bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Aretha Franklin tizennyolc Grammy-díjat tudhat magáénak, több, mint 75 millió lemez eladása köthető a nevéhez, valamint megannyi kultikussá érett dalt énekelt, írt. Aretha Franklin, a Soul Királynője itt hagyott bennünket. 

Hirdetés

Az énekesnőnél még 2010-ben diagnosztizáltak rákot, küzdelme nyolc évig tartott, 76 éves korában a súlyos betegséggel vívott küzdelme abbamaradt. 

Franklin karrierje még a hatvanas években kezdődött, amikor is az Atlantic Records-nál szerződött és nem tellett el sok idő, mire megszülettek az olyan klasszikus dalai, mint az I Say a Little Prayer, az A Natural Woman, valamint a Think és a Respect. Arcát adta a női egyenjogúságnak, a feketék polgárjogi harcának, énekelt a Blues Brothers című filmben, valamint annak folytatásában, a Blues Brothers 2000-ben, de kisbolygót és egy detroiti utcát is elneveztek róla. Jennifer Hudson főszereplésével pedig életrajzi film készül róla. Hatása elvitathatatlan, tehetsége kétségbevonhatatlan volt, emlékét őrizzük. Tiszteletére álljon itt néhány klasszikus:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.