Hirdetés

Elhunyt az Interjú a vámpírral írója, Anne Rice

|

Az amerikai írónőt 80 éves korában érte a halált.

Hirdetés

Anne Rice New Orleans-ban született 1941. október 4-én. Miután 1959-ben letette az érettségit, pár évvel később San Franciscóba költözött, majd 1973-ban mindösszesen öt hét alatt megírta legelső publikált regényét, az Interjú a vámpírralt, amit hamarosan ki is adtak a Vámpírkrónikák című sorozat első köteteként, 1994-ben pedig filmet készítettek belőle Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével.

Hirdetés

Ennek a forgatókönyvét is ő írta, a film pedig bezsebelt két BAFTA-díjat és két Oscar-jelölést is. Ez hozta meg számára a világhírt, művei - élen egy másik adaptációt, A kárhozottak királynőjét is magába foglaló Vámpírkrónikákkal vagy a New Orleans-i háza által inspirált A Mayfair-boszorkányok életével - hatalmas sikernek örvendenek, több mint 150 millió példány kelt el belőlük. 

2020-ban egyébként az AMC szerezte meg a Vámpírkrónikák regénysorozat és A Mayfair-boszorkányok élete trilógia megfilmesítési jogait, és a franchise elindításának reményében be is rendeltek egy Interjú a vámpírral sorozatot Mark Johnson (Breaking Bad, Better Call Saul) kreatív felügyeletével, amelynek készítésében Anne Rice is közreműködött. 

Bár a szakmai sikerek megadatottak neki, a magánélete sokkal tragikusabban alakult. 1963-ban született meg Michelle nevű lánya, aki öt éves korában meghalt leukémiában, férje pedig agytumorban halt meg 2002-ben. Anne másik gyermeke, a szintén író Christopher Rice most a Facebookon jelentette be édesanyja halálát, aki 80 évesen hunyt el stroke következményei miatt. 

Fia közleménye szerint a világhírű írónőt a New Orleans-i Metairie temető családi mauzóleumába helyezik örök nyugalomra egy privát szertartás keretében, de barátainak, ismerőseinek, olvasóinak és rajongóinak lehetőségük lesz elbúcsúzni tőle jövőre ugyanebben a városban egy az életét ünneplő esemény keretében. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.