Hirdetés

Elhunyt Baló György

|

A közismert televíziós újságíró 71 éves volt.

Hirdetés

Baló György nevét több mint valószínű, hogy mindenki ismeri - nem véletlen, hiszen évtizedek óta dolgozott már a szakmájában és Pulitzer-díj mellett éltében egy Prima Primissima-, valamint Balázs Béla-díjban is részesült.

Hirdetés

A televíziós újságíró (aki saját magára sokkal inkább szerkesztőként tekintett) több sajtóorgánumnak is dolgozott: az MTV Híradójánál kezdte pályafutását 1975-ben (Hírháttér, Stúdió, valamint a Panoráma című műsorokon dolgozott), majd, később 1989 és 1990 között lett az MTV 2-es csatornájának az igazgatója és választási irodájának a vezetője, ugyanitt a Napzártát is vezette, később pedig a TV3-nak lett a vezérigazgatója. Mindezek mellett a Magyar Rádió Kossuth adóján is tevékenykedett műsorvezetőként (a 180 perc című műsort vezette reggelente), 2010-től 2012-ig pedig az MTV-nél jeleskedett főszerkesztői pozícióban. A csatornától való távozását követően legközelebb 2015-ben került vissza a televíziók képernyőjére, amikor is az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorát vezette. Januárban úgy döntött, egy időre visszavonul a televíziózástól, úgy érezte többet kell pihennie. 71 éves korában, hosszan tartó betegség következtében hunyt el szerettei körében. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.