Hirdetés

Elhunyt Börcsök Enikő

|

A Jászai Mari-díjas színésznő ma ünnepelte volna az 53. születésnapját. Nyugodjék békében.

Hirdetés

Hosszan tartó betegeskedés után elhunyt a Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Börcsök Enikő - számolt be róla a Deszkavízió. A magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb alakja számos díjat és elismerést zsebelt be pályafutása során, de nemcsak a színpadon találkozhatott vele a közönség, hanem a mozikban és tévéképernyőkön is. 

Hirdetés

A "bensőséges őszinteség, játékos virtuozitás és bravúros ritmusérzék" által jellemzett játékát az 1991-es Melodráma című filmben történt bemutatkozása tette közismerté, majd olyan filmekben kamatoztatta tehetségét, mint a Werckmeister harmóniák, az Üvegtigris, Az ajtó, A nagy füzet, az Isteni műszak, a Viharsarok, a Szerdai gyerek, A hentes, a kurva és a félszemű, vagy éppen a Zárójelentés, míg a sorozatok terén ott volt a Kisvárosban, az Állomásban és a Válótársakban is. 

A hazai közönség Melissa McCarthy magyar hangjaként is ismerhette, akit olyan filmekben szólaltatott meg, mint a Koszorúslányok, a Női szervek, A kém, a Személyiségtolvaj, vagy a 2016-os Szellemirtók. 

Nyugodjék békében!

Kiemelt fotó: Dömölky Dániel

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.